Skip to main content

Σε συνεχή ανοδική πορεία η Μασούτης– Μπόνους άλλο ένα εκατ. ευρώ σε εργαζομένους

Επενδύσεις 20 εκατομμύρια ευρώ το 2021 από την εταιρεία – Τον Ιούλιο το νέο κατάστημα Μασούτης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Τους εργαζόμενους των καταστημάτων και των αποθηκών της που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, καταβάλλοντας ιδιαίτερη προσπάθεια καθ΄όλη τη περίοδο της πανδημίας, πριμοδοτεί με επιπλέον 1 εκατ. ευρώ η Μασούτης.

Παράλληλα η leader του λιανεμπορίου στη Βόρεια Ελλάδα, που βάζει πλέον δυναμικά την υπογραφή της και στα νότια της χώρας, ετοιμάζει ένα καινούργιο concept καταστήματος με ελληνικά, ποιοτικά,  προϊοντα που θα φιλοξενηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».   

Όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μασούτης, αναφερόμενος στο bonus προς τους εργαζόμενους, «τον Δεκέμβριο του 2020 είχαμε καταβάλει στους εργαζομένους μας ποσό 3 εκατ. ευρώ σαν μπόνους. Η καταβολή του 1,05 εκατ. ευρώ, αποτελούσε δέσμευση, την οποία και υλοποιούμε, θα διατεθεί μαζί με το δώρο του Πάσχα και θα δοθεί σε εκείνους τους εργαζόμενους που κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πελάτων μας εν μέσω του κορωνοϊού».

Τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας κινούνται ανοδικά καθώς το  2020 ο τζίρος ανήλθε σε 882 εκατ. ευρώ, έναντι 829,8 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς  ενώ τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 13 εκατ. αυξημένα έναντι του 2019 οπότε είχαν αγγίξει τα 11,7 εκατ. ευρώ.

Κατάστημα Μασούτης στο «Μακεδονία»

Η αλυσίδα Μασούτης, δεν σταματά να επενδύει, στο πλαίσιο αυτό κατά τη διάρκεια του 2021 υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα 20 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση περίπου 25 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για τη δημιουργία πεντε νέων καταστημάτων, οι χώροι για τα οποία δεν έχουν ακόμη βρεθεί. Σημειώνεται πως τα 5 νέα καταστήματα, τα οποία δρομολογούνται, δεν θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ τα «φτερά» της για το αερδρόμιο «Μακεδονία» άνοιξε η Μασούτης καθώς ετοιμάζει κατάστημα, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πρέσβη των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων  προβάλλοντας το εταιρικό της brand «Από τον τόπο μας».

Τα κατάστημα, που θα εκτείνεται σε 100 τμ, αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούλιο και θα διαθέτει περί τους 500 συσκευασμένους κωδικούς.  «Στόχος μας είναι, μέσω του νέου  concept καταστήματος να προβληθούν σε ξένους, αλλά και Έλληνες ταξιδιώτες, τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα» σημειώνει ο κ. Μασούτης.