Skip to main content

Ματαιώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Εγκλωβισμένοι παραμένουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης επιβάτες αεροπορικών πτήσεων με προορισμό χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης, εξαιτίας της εξάπλωσης νέφους τέφρας που προέρχεται από
Εγκλωβισμένοι παραμένουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης επιβάτες αεροπορικών πτήσεων με προορισμό χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης, εξαιτίας της εξάπλωσης νέφους τέφρας που προέρχεται από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία.

Όπως έγινε γνωστό από τον Αερολιμενικό Έλεγχο του «Μακεδονία», δεκατρείς πτήσεις ελληνικών και ξένων αεροπορικών εταιρειών με προορισμούς πόλεις της Γερμανίας, τη Ζυρίχη, το Λονδίνο, τη Βιέννη και τη Βουδαπέστη, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν έως νωρίς το απόγευμα, έχουν ματαιωθεί. Επίσης, προβλήματα αναμένεται να σημειωθούν, σύμφωνα με τον Αερολιμενικό Έλεγχο και στις βραδινές πτήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου φαινομένου.

Οι υπόλοιπες πτήσεις με προορισμό το εσωτερικό, αλλά και άλλες χώρες, που δεν επηρεάζονται ως στιγμής από την ηφαιστειακή τέφρα, πραγματοποιούνται κανονικά.

Από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας ανακοινώθηκε ότι για σήμερα Σάββατο έχουν ματαιωθεί 144 πτήσεις, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο αριθμός αυτός ενδέχεται αύριο να αυξηθεί.

Εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί, η Aegean αναγκάστηκε να ματαιώσει για αύριο Κυριακή 40 σκέλη πτήσεων εξωτερικού. Συγκεκριμένα ματαιώνονται όλες οι πτήσεις, από Αθήνα μετ΄ επιστροφής, για Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη (τόσο από Αθήνα, όσο και από Θεσσαλονίκη), Μιλάνο, Μόναχο, Βρυξέλλες, Βιέννη, Βελιγράδι, Ντίσελντορφ (από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη), καθώς και οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Στουτγάρδη.

Η διοίκηση της Aegean απευθύνει έκκληση στο επιβατικό κοινό που πρόκειται να ταξιδέψει σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, να μην πηγαίνει στο αεροδρόμιο, προκειμένου να αποφύγει την ταλαιπωρία. Επίσης οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα θα πρέπει να ενημερώνονται από τους διαδικτυακούς τόπους των αεροδρομίων της χώρας αναχώρησης.

Η Aegean με τακτικά δελτία τύπου ενημερώνει έγκαιρα για την κατάσταση των πτήσεων και επισημαίνει ότι παρά το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, πέρα και πάνω από τον έλεγχό της, προσπαθεί να εξυπηρετήσει με κάθε τρόπο τους επιβάτες που έχουν παραμείνει σε αεροδρόμια που δραστηριοποιείται, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και τους ευχαριστεί για την κατανόησή τους σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.