Skip to main content

Ματαιώνονται λόγω κορωνοϊού οι εκδηλώσεις των Πρεσπών

Ο Γιώργος Λιάπης εξέφρασε την πικρία του προς τις αρμόδιες επιτροπές της Φλώρινας που αποφάνθηκαν αρνητικά ως προς τη διάθεση των χώρων.

Την ματαίωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2020» ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Γιώργος Λιάνης. «Μετά από 31 χρόνια συνεχούς παρουσίας του θεσμού, δεν είναι μια από τις ευτυχέστερες μέρες της ζωής μου η σημερινή», σημείωσε ο Γ. Λιανης, «καθώς είμαι υποχρεωμένος για πρώτη φορά να παρανομήσω».

"Παρότι ο νόμος και η πολιτεία επιτρέπουν απολύτως να γίνουν εκδηλώσεις... εμείς δυστυχώς δεν θα τις πραγματοποιήσουμε" είπε ο κ. Λιάνης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η εξέλιξη επήλθε ενώ ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με όλους τους αρμόδιους της κυβέρνησης που χειρίζονται τα ζητήματα της πανδημίας ως προς τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν για την προστασία των πολιτών που θα προσέρχονταν στους χώρους των εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λιάνης εξέφρασε την πικρία του προς τις αρμόδιες επιτροπές της Φλώρινας που αποφάνθηκαν αρνητικά ως προς την διάθεση των χώρων για την διοργάνωση των εκδηλώσεων και υποσχέθηκε ότι κάποια στιγμή «θα γίνει μία συμβολική εκδήλωση στη Φλώρινα, για να μην σταματήσει η παράδοση των 31 χρόνων εκδηλώσεων των Πρεσπών».