Skip to main content

Μάθημα μουσικής παρακολούθησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας (φωτο)

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας βρέθηκε στις σχολικές αίθουσες όπου εξελίσσονται τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης

Σε ένα από τα συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης όπου εφαρμόζεται φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μαζί με την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου επισκέφθηκε το πρωί το 92ο δημοτικό σχολείο.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας βρέθηκε στις σχολικές αίθουσες όπου εξελίσσονται τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία περιλαμβάνουν σειρά δραστηριοτήτων για τα παιδιά, από γυμναστική και μουσική μέχρι εικαστικά και θεατρολογία.

Εκεί ο κ. Ζέρβας συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές και με τους δασκάλους. Μάλιστα, τραγούδησε με τα μικρά παιδιά, την ώρα του μαθήματος της μουσικής. 

Με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων

Φέτος το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων υλοποιείται μέσα στο ιδιαίτερο πλαίσιο το οποίο διαμορφώθηκε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας και των περιορισμών ως προς τον αριθμό των μαθητών που μπορούν να βρίσκονται ταυτοχρόνως σε κάθε σχολείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έκανε γνωστά η αντιδήμαρχος Παιδείας, φέτος στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 632 παιδιά, ενώ για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα στους γονείς να κάνουν δηλώσεις εβδομαδιαίας συμμετοχής των παιδιών τους στο θερινό σχολείο.

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Αυγούστου, υλοποιείται σε συνολικά οκτώ δημοτικά σχολεία, εκ των οποίων ένα είναι ειδικό σχολείο.