Skip to main content

Μαθήματα από Σιδηροηλία σε τηλεπροπονήσεις των ακαδημιών της Αρετσού

Η Αρετσού Καλαμαριάς επιθυμεί οι αθλητές των τμημάτων υποδομής να διατηρηθούν στην καλύτερη φυσική κατάσταση εν μέσω κορωνοϊού.

Οι αγωνιστικές δραστηριότητες έχουν παγώσει λόγω της πανδημίας (COVID-19) ωστόσο η Αρετσού Kαλαμαριάς επιθυμώντας οι αθλητές των τμημάτων υποδομής να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, τρέχει ειδικό πρόγραμμα με τηλεπροπονήσεις (διαδικτυακές εξ’ αποστάσεως προπονήσεις).

Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις επαφής με την μπάλα καθώς και ασκήσεις εκγύμνασης, προκειμένου οι αθλητές όλο αυτό το διάστημα να μην μείνουν ανενεργοί αλλά και για να γίνει ομαλότερη η ένταξη τους στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων στα γήπεδα, όταν επανέλθει η κανονικότητα (σε όλα τα επίπεδα και κατ' επέκταση στον αθλητισμό), με παράλληλο στόχο να περιοριστεί ο κίνδυνος των τραυματισμών.

Οι τηλεπροπονήσεις πραγματοποιούνται εδώ και δύο εβδομάδες (το συγκεκριμένο διάστημα αποτελεί την πρώτη φάση των προπονήσεων), σε καθημερινή βάση από Δευτέρα έως και Παρασκευή και το πρόγραμμα προπόνησης των ακαδημιών έχει διάρκεια μία ώρα ημερησίως. Πλέον, η Αρετσού Kαλαμαριάς έχει ξεκινήσει από την Μ. Εβδομάδα και την δεύτερη φάση των προπονήσεων των αθλητών υποδομής, στην οποία θα συμμετέχουν καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και οι οποίοι θα παρακολουθούν μέρος της προπόνησης, θα συμβουλεύουν τους αθλητές και θα απαντούν σε ερωτήσεις.

Ήδη, την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη ο καλαθοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Σιδηροηλίας μίλησε στους αθλητές των ακαδημιών της Αρετσού Kαλαμαριάς, στο πλαίσιο των τηλεπροπονήσεων που πραγματοποιούνται. Ο Έλληνας παίκτης συμβούλεψε για διάφορα θέματα των νεαρούς καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι θα συνεχίσουν να έχουν παρόμοιες διδακτικές εμπειρίες, δεδομένου πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ομιλία κι άλλων Ελλήνων καλαθοσφαιριστών (διεθνών) που αγωνίζονται στo πρωτάθλημα της Basket League.