Skip to main content

Μαθήματα διαπαιδαγώγησης στο δήμο Πολίχνης

Στόχος της σχολής είναι να εκπαιδευτεί ο γονιός στην τέχνη της διαχείρισης των διαφορών με τα παιδιά του και να δημιουργήσει γέφυρες ανάμεσα στον ίδιο και τα παιδιά.
Ανοιχτή Σχολή Γονέων δημιούργησε ο δήμος Πολίχνης, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής όπου μέσα από συζητήσεις και διαδραστικά παιχνίδια, ο γονιός να καταφέρει να κατανοήσει καλύτερα το ρόλο του, να ενημερωθεί για τις νέες επιστημονικές εξελίξεις και να εκπαιδευτεί σε νέες  αποτελεσματικότερες μεθόδους διαπαιδαγώγησης.

Στην ομάδα γονέων μπορούν να  συμμετέχουν γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών. Η ομάδα θα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (15 άτομα), και   απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι  η συνεπής παρακολούθηση των ομιλιών  (μέγιστος αριθμός απουσιών τρεις). 

Η κα Ανδρομάχη Σπάρτσιου, Κλινική –Κοινωνική Ψυχολόγος και υπεύθυνη των μαθημάτων δήλωσε στη Voria.gr: «Γονείς δεν γεννιόμαστε αλλά γινόμαστε. Το «επάγγελμα» του γονιού είναι από τα δυσκολότερα επαγγέλματα καθώς κάνεις δεν μας διδάσκει πως να εκτελούμε τα καθήκοντα μας. Μέσα από τη σχόλη που δημιούργησε ο δήμος μας, θα εκπαιδευτεί ο γονιός  στην τέχνη της διαχείρισης των διαφορών με τα παιδιά του και να δημιουργήσει γέφυρες ανάμεσα στον ίδιο και τα παιδιά»

Η Σχολή περιλαμβάνει δύο κύκλους 10 δίωρων διαλέξεων ο καθένας ενώ τα μαθήματα ξεκινάνε στις 2 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 25 Ιανουαρίου του 2010. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα διεξάγονται επίσης ομιλίες με ειδικά θέματα σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς και επιστήμονες.

Πληροφορίες –αιτήσεις συμμετοχής:
στα τηλέφωνα του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης  του Δήμου Πολίχνης: 2310 609380,2310 587810, 2310 609027.
Η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα συμβουλευτικής γονέων είναι ελεύθερη.
Αιτήσεις συμμετοχής δεχόμαστε μέχρι και 23-10-2009.


Χριστίνα Καραμανίδου