Skip to main content

Μαθήματα «μακεδονικής γλώσσας» φέρνει στην Αριδαία φιλοσκοπιανή ΑμΚΕ

Δάσκαλος, ο οποίος θα βρίσκεται στα Σκόπια, θα διδάσκει μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας τη «μακεδονική γλώσσα» σε ενδιαφερόμενους στην Αριδαία.

Φροντιστήριο «μακεδονικής γλώσσας» στην Αριδαία Πέλλας θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας "Κρστε Μισιρκοβ"».

Συγκεκριμένα, τα μαθήματα θα λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα έως τον Ιούνιο σε χώρο της ΑμΚΕ μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας καθώς ο δάσκαλος θα διδάσκει από τη γειτονική χώρα.

H ΑμΚΕ φέρει το όνομα του «Κρστε Μισιρκοβ», του φιλολόγου που σύμφωνα με τους ιδρυτές της οργάνωσης «υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος».

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, σκοπός είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

«Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων» υπογραμμίζουν οι ιδρυτές της.