Skip to main content

Μαθήματα οδικής ασφάλειας στα σχολεία από εκπαιδευτές οδηγών

Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος του παρουσίαση της σύγχρονης κινητικότητας, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται βιωματικές δράσεις.

Στο πλαίσιο δράσεων του Πανελλήνιου Σύλλογου Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής, για την Θεματική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (13 – 17 Μαΐου 2019)  έχει προγραμματίσει για πρώτη φορά σε σχολεία της Θεσσαλονίκη δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα "Κοινωνία της Κυκλοφορίας: Διασταυρούμενες Ματιές".

Τα προγράμματα διατρέχουν όλες τις υποενότητες που έχει ορίσει το Υπουργείο, ήτοι:

  • Βασικοί κανόνες οδικής κυκλοφορίας – πινακίδες και σήμανση κ.λπ.
  • Οδική συμπεριφορά πεζών & οδηγών – βιώσιμη κινητικότητα – εμποδιζόμενα άτομα
  • Διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης (μαθητές και μαθήτριες ως οδηγοί και ως επιβάτες)
  • Κυκλοφοριακή συμπεριφορά - οικονομία και περιβάλλον.

Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος του παρουσίαση της σύγχρονης κινητικότητας, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται βιωματικές δράσεις (ζώνη ασφαλείας, τυφλές γωνίες των οχημάτων, απεγκλωβισμός μαθητών από φλεγόμενο λεωφορείο) καθώς και ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης με τίτλο: «Τα παιδιά μιλάνε για τον δρόμο: στο Σχολείο της Φύσης».

Το πρώτο σχολείο στο οποίο θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα είναι το 3ο Δημ. Σχολείο Πολίχνης στην οδό Διγενή Ακρίτα & Ιασωνίδη Λεωνίδα, στην Πολίχνη (13/5/2019, 09:00 έως 11:00). Θα ακολουθήσει το Δημ. Σχ. Λαγυνών (14/5/2019, 09:00 έως 11:00), το Σχολείο της Φύσης, 2ο χλμ Τριλόφου – Επανωμής (18:00-20:00) ενώ την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 από τις 11:00 έως τις 13:00, στο Κινηματοθέατρο «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ» του Δημαρχείου Αμπελοκήπων (Π. Γρηγορίου Ε΄12, Αμπελόκηποι) θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκπαιδευτική δράση του Συλλόγου, με συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων και με την υποστήριξη του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Λάζαρου Κυρίζογλου.

Καλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την οδική ασφάλεια των παιδιών (γονείς, εκπαιδευτικούς, συγκοινωνιολόγους, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών κλπ.) να συμμετέχουν –και με τα παιδιά ή τους μαθητές τους– στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων και να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στην επίτευξη των στόχων του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής.