Skip to main content

Μαθήματα σε φοιτητές με βιωματική επίσκεψη στο κτήριο της ΠΚΜ

Οι φοιτητές έβαψαν μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιουτίκα τη θέση στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην είσοδο του κτηρίου της ΠΚΜ

Βιωματική επίσκεψη στο νέο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην παλιά δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 64) πραγματοποίησαν σήμερα φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Τους υποδέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας και τους συνόδευσε η καθηγήτριά τους, Δρ. Πέρι Μεντζέλου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Έξυπνες πόλεις». Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες και τα οφέλη του βιοκλιματικού κτηρίου της Περιφέρειας, ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα που διαθέτει, τα οποία το καθιστούν ένα πραγματικά έξυπνο και πράσινο οικοδόμημα. Επίσης, ο κ. Γιουτίκας τους ενημέρωσε για το φυτεμένο δώμα που συντηρείται στο κτήριο, ενώ στον αύλειο χώρο, όπου βρίσκεται ο διπλός σταθμός δωρεάν φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αντιπεριφερειάρχης και φοιτητές, πήραν... μπογιές και ειδικά πλαίσια για να αποτυπώσουν στον ασφαλτοστρωμένο χώρο, την ένδειξη για θέση στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η βιωματική δράση εντυπωσίασε τους φοιτητές, που πήραν ένα «καλό μάθημα» για τις δυνατότητες που έχει κάθε πολίτης να συμβάλλει, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στην πόλη και να προστατευθεί το περιβάλλον.