Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
x

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ COSMOS

Μαθητές από 37 Γυμνάσια και Λύκεια θα βρίσκονται Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στο Μediterranean Cosmos για το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση 2019».

Πάνω από 1.000 μαθητές και μαθήτριες, από 37 Γυμνάσια και Λύκεια, θα βρίσκονται αύριο Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στο εμπορικό κέντρο Μediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα που κατάφεραν να δημιουργήσουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

To ΣΕΝ/JA Greece στήνει «περίπτερα» για τις Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» και εκεί τα παιδιά τοποθετούν τις αφίσες, τα φυλλάδια και τα προϊόντα τους, τα οποία θέτουν προς πώληση στο αγοραστικό κοινό. Τα περίπτερα των ομάδων επισκέπτεται και βαθμολογεί η κριτική επιτροπή του οργανισμού, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων των παιδιών διατίθενται σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. «Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά (15-18 ετών) που την περιμένουν με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς εκεί τους δίνεται η δυνατότητα να διαπιστώσουν την ανταπόκριση του κοινού και της κριτικής επιτροπής στο προϊόν τους και να γνωριστούν με μικρούς «επιχειρηματίες» άλλων σχολείων», αναφέρουν οι διοργανωτές.

H Μαθητική Εμπορική Έκθεση θα ξεκινήσει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί στις 15:00 με την απονομή 3 βραβείων των καλύτερων μαθητικών «επιχειρήσεων» της Έκθεσης και τον εορτασμό των 100 χρόνων του παγκόσμιου Junior Achievement. Το πρώτο βραβείο θα απονείμει ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, βραβευμένος επιχειρηματίας, Μάρκος Βερέμης. Ο κ. Βερέμης είναι Συνιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας τεχνολογίας Upstream, με έδρα την Ελλάδα και δραστηριότητα σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να επισκεφθούν, να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν τη σπουδαία αυτή προσπάθεια των πρωτοπόρων μαθητών και μαθητριών της χώρας. To project της «Εικονικής Επιχείρησης» εντάσσεται στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Μαθητικής Επιχειρηματικότητας «Τhe Company Program» του Junior Achievement Eυρώπης.

Οι Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις 2019» από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Ρόδο και την Κρήτη που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα διαγωνισθούν αύριο 22 Φεβρουαρίου 2019 είναι οι εξής (με σειρά επωνυμίας της «επιχείρησης»):

1. «Αλεσφακό-Ρόδον» - Γενικό Λύκειο Αφάντου
2. «Δρυϊδες» - Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου
3. «Δωμάτιο Απόδρασης» - 2o Γενικό Λύκειο Θέρμης "ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ"
4 «ΕΕΕΕco Bags» - ΕΕΕΕΚ Αριδαίας & 1ο ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας
5. «ERMIS» - 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών, 1ο ΕΠΑ.Λ. Σερρών, 1ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας
6 «ΚΟΙΝΣΕΠ ΦΥΣΙΣ» - ΕΠΑ.Λ. Νικήτης
7. «Κρητοβουτιές» - ΕΠΑ.Λ. Βρυσών Αποκορώνου Χανίων
8. «Με Μεράκι-Παραδοσιακές Συνταγές Κοζάνης» - Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης
9. «Ο - live Ελιά: Θαύμα Ζωής» - Γενικό Λύκειο Νέου Μαρμαρά
10. «Το κυλικείο μας - Σουφέρνωναφας» - 1o E.E.E.E.K Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη
11. «Το Μεράκι» - Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άργου Ορεστικού Καστοριάς
12 «ΧΑ...ΧΑ...ΧΑΡΟΥΠΙ»- 1o Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου
13. «Ant» - Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
14. «Authentic-Experiences» - Γενικό Λύκειο Μοχού Κρήτης
15. «Beleaf» - Αμερικανική Γεωργική Σχολή
16. «Bourboulithres» - 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης
17. «Breath n’ Drive» - Ροδίων Παιδεία
18. «Βrush n’ Fun» - Γυμνάσιο Νέου Πετριτσίου Σερρών
19. «Clever Order» - Εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης
20. «CountIT» - Κολλέγιο Ανατόλια
21. «Εasy Internet Help (E.I.H.)» - 1ο ΕΠΑ.Λ. Ελευθερίου-Κορδελιού
22. «Εscaper» - Γενικό Λύκειο Ευκαρπίας
23. «EsThesi» - Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
24. «HapPilly» - Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη
25. «Knit & Purl» - Γενικό Λύκειο Ποδοχωρίου Καβάλας
26. «Leading-U» - 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
27. «Mnemon» - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
28. «Νarila» - ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών
29. «Οregano Care» - 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης
30. «Pas-Pantou» - Κολλέγιο Δελασάλ
31. «Play Role» - Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη
32. «Power2U» - Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμάρι
33. «Ser Vol» - 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών & 1ο ΕΠΑ.Λ. Σερρών
34. «Smart Innovative Gadgets» - 1o ΕΠΑ.Λ. Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
35. «Social Business Services» - 1o ΕΠΑ.Λ. Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
36. «Styling με Αειφορία!» - Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς
37. «Sunflex S.A.» - Αριστοτέλειο Κολλέγιο

Μετά τη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσει, μία εβδομάδα αργότερα, η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο «The Mall Athens» στο Μαρούσι, για τα σχολεία της Κεντρικής, της Νότιας Ελλάδας και των υπόλοιπων νησιών του Αιγαίου.

Στη Γαλλία ο Πανευρωπαϊκός Τελικός Διαγωνισμός 2019 του Junior Achievement Europe

Οι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019» θα είναι πανηγυρικές καθώς εορτάζονται τα 100 χρόνια του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, παράρτημα του οποίου είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Eπίσης, για πρώτη φορά φέτος, το πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019», έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Μετά τις Εμπορικές Εκθέσεις οι μαθητικές «επιχειρήσεις» θα καταθέσουν στην κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece τα επιχειρηματικά τους σχέδια (business plan) και θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Ελλάδας. Η νικήτρια ομάδα του Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαϊου 2019, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe. Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός -στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες- θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πόλη Λίλ της Γαλλίας. Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο project δίνουν στο τέλος μία διαδικτυακή εξέταση και εφόσον την ολοκληρώσουν με επιτυχία, κατακτούν το «Διεθνές Πιστοποιητικό Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων-ESP», ένα «πτυχίο» επιχειρηματικότητας, που αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» ωθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες στην καινοτομία, τους δίνει γνώσεις επιχειρηματικότητας, χαρά, ελπίδα και προοπτική για το επαγγελματικό τους μέλλον, ενώ δημιουργεί τη βάση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές μας σε ένα έργο απαραίτητο για τα παιδιά και τη χώρα μας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ