Skip to main content

«Μαθητευόμενος μάγος ο Σαμαράς»

Μπορεί να έλειπε για αρκετές ημέρες στις ΗΠΑ, ωστόσο ο Γ. Παπανδρέου πέρασε στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας επίθεση προς τον Α. Σαμαρά τον οποίο χαρακτήρισε ως μαθητευόμενο μάγο.
Του Σπύρου Νάννου

Μπορεί να έλειπε για αρκετές ημέρες στις ΗΠΑ, ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας επίθεση προς τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο χαρακτήρισε ως μαθητευόμενο μάγο στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως είπε, «απέναντι στους μαθητευόμενους μάγους, που εξαφανίζουν ελλείμματα και προβλήματα στα λόγια, αλλά που κατά τα άλλα ευθύνονται με τις πράξεις τους για τα σημερινά ελλείμματα και τα σημερινά προβλήματα της χώρας, εμείς συνεχίζουμε με σοβαρότητα και μιλάμε με πράξεις που αλλάζουν την Ελλάδα». 

Και συνέχισε: «Δίνουμε τη μάχη για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της χώρας. Δίνουμε τη μάχη και για τη νέα γενιά, η οποία μπαίνει στο δίλημμα να φύγει ή να μείνει στη χώρα. Εμείς λέμε να μείνει και να αλλάξει τη χώρα, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας και τους καλούμε να συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Ανοίγουμε κάθε θέμα που κρατάει τη χώρα πίσω. Παίρνουμε αποφάσεις, που καθυστερούν εδώ και χρόνια. Προτείνουμε λύσεις και μάλιστα, πρακτικές λύσεις, που είναι - όσο γίνεται - πιο δίκαιες. Λύσεις, σύμφωνα και με τα πιστεύω μας».

Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα πολώσει το πολιτικό κλίμα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, θα απαντάει στις κατηγορίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σαφώς ενοχλημένος από τα σποτάκια – δηλητήριο της γαλάζιας παράταξης κατά την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ.

Άλλωστε, η φράση «μαθητευόμενος μάγος», την οποία χρησιμοποίησε σήμερα, θα την χρησιμοποιήσει και τις επόμενες ημέρες, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι υπουργοί στους οποίους δόθηκαν σαφείς εντολές!