Skip to main content

«Μαθητική ποδηλατάδα» σήμερα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Η «Μαθητική Ποδηλατάδα» θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές της ομάδας «Ecomobility» του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, στις 12:00

«Μαθητική Ποδηλατάδα» θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τους μαθητές της ομάδας «Ecomobility» του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ecomobility, Οικολογική Μετακίνηση 2017-18».  

Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει από τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής στις 12.00.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 6ου γυμνασίου προσκαλούν την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους κατοίκους της πόλης μας να συμμετέχουν.

Πρόκειται για μια μαθητική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προώθηση της ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο οικολογικής μετακίνησης και απευθύνεται σε μαθητές των σχολείων της πόλης, στους καθηγητές και τους γονείς τους, αλλά είναι ανοικτή προς όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να συμμετέχουν. Η δράση αυτή φιλοδοξεί να είναι ένα ηχηρό μήνυμα των μαθητών για διάδοση της ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου από όλους, με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών που σέβονται τον άνθρωπο.

Η συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων στην πρωτοβουλία αυτή, είναι μία καλή ευκαιρία για ευαισθητοποίηση στα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη και ενεργοποίηση προς την επίλυση προβλημάτων και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Τα μόνα που χρειάζεται κάποιος-α για να συμμετέχει είναι: καλή διάθεση, αγάπη για το ποδήλατο, επιθυμία να γίνει το ποδήλατο βασικό και ασφαλές μέσο μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη, ανάγκη για συλλογική διεκδίκηση καλύτερης ποιότητας ζωής, και, φυσικά, να έρθει στη συνάντηση με το ποδήλατό του-της.

Το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει:

⦁    11.00-11.30 Συγκέντρωση των συμμετεχόντων με τα ποδήλατά τους στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης κοντά στο Μέγαρο Μουσικής (μπροστά από τον κήπο της Μουσικής)
⦁    11.30-12.00 Οργάνωση και προετοιμασία για την ποδηλατοβόλτα
⦁    12.00 Ξεκίνημα της ομάδας ποδηλατών επάνω στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας με κατεύθυνση προς τον Λευκό Πύργο
⦁    Πέρασμα της ποδηλατοπορείας στο οδικό δίκτυο της πόλης, με την υποστήριξη της Τροχαίας για μία σύντομη διαδρομή σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έως το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (λεπτομέρειες της διαδρομής θα δοθούν στους συμμετέχοντες)
⦁    Κατάθεση προτάσεων από μαθητική αντιπροσωπεία στην Δημοτική Αρχή της πόλης
⦁    13.00-14.00 Μουσική εκδήλωση για τους μαθητές που θα συμμετέχουν στη δράση, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του προγράμματος «ECOMOBILITY, Οικολογική Μετακίνηση 2017-18»,και δεν έχει οικονομική απαίτηση από τους συμμετέχοντες.

Κάθε άτομο που συμμετέχει είναι υπεύθυνο για την ασφάλειά του καθ’ όλη την διάρκεια της δράσης.