Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018
x

ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ

Ο νεαρός Νίκος Τσακμάκης, στους αγώνες της 13ης Μαθητιάδας αναγνώρισε ότι ο συναθλητής του ήταν καλύτερος και άξιζε το μετάλλιο.

Υπόδειγμα ήθους και ευγενούς άμιλλας αποτέλεσε ο μαθητής του 1ου Γυμνασίου Χαλάστρας, Νίκος Τσακμάκης, ο οποίος στους αγώνες της 13ης Μαθητιάδας έδωσε το μετάλλιο σε συναθλητή του που τραυματίστηκε στη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα, αναγνωρίζοντας ότι εκείνος ήταν καλύτερος και άξιζε το μετάλλιο.

Ο νεαρός μαθητής τιμήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Δέλτα, όπου ο δήμαρχος, Ευθύμης Φωτόπουλος τον καλωσόρισε λέγοντας πως «σημασία στον αθλητισμό δεν έχει πάντα η νίκη, αλλά πρωτίστως το ευ αγωνίζεσθαι».

«Το να διατηρούμε το ήθος την ώρα του αγώνα, που ξέρουμε πόσο σημαντική είναι για κάθε αθλητή, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό άθλημα, είναι η μεγαλύτερη νίκη», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Νίκη υπέρ του εαυτού μας, νίκη υπέρ του αθλητισμού».

Η 13η Μαθητιάδα διεξήχθη στην Πρώτη Σερρών από 18 έως 22 Μαΐου 2018, με τη συμμετοχή 53 Γυμνασίων από όλη τη χώρα και την Ομογένεια.

«Αν και τόσο μικρός, ο Νίκος δίδαξε ήθος με την πράξη του. Αυτά είναι τα καλά αποτελέσματα της δουλειάς που κάνουν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο αλλά και η οικογένεια στο σπίτι» τόνισε ο κ. Φωτόπουλος, δίνοντας συγχαρητήρια στους καθηγητές του καθώς και «σε όσους εκπαιδευτικούς αγωνίζονται καθημερινά για να προσφέρουν στα παιδιά μας το καλύτερο».

«Εμείς ως Δήμος Δέλτα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα σχολεία μας σε τέτοιες προσπάθειες εξωστρέφειας που προσφέρουν στα παιδιά ένα διαφορετικό είδος εκπαίδευσης και μαζί αξέχαστες εμπειρίες στη μαθητική ζωή», είπε.

Τέλος, ο Δήμαρχος συνεχάρη τους γονείς του μαθητή διότι όπως είπε «είναι πολύ δύσκολο σήμερα, με τους χίλιους πειρασμούς να έρχονται από παντού, να μεγαλώνει κανείς παιδιά με χαρακτήρα και ήθος, παιδιά χρήσιμα στην κοινωνία ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν αύριο στα επαγγελματικά τους».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ