Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Μαθήτρια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Φοβάμαι να πάω στο σχολείο μου

Η μαθήτρια της Τρίτης Λυκείου ξεκινά κάθε πρωί από τη Γερακαρού για να πάει στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αλλά πλέον σκέφτεται να αλλάξει σχολείο

Καβγάδες, επεισόδια και καταλήψεις λαμβάνουν χώρα από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη, όπου σήμερα εκτυλίχθηκαν αδιανόητες σκηνές όταν κουκουλοφόροι εξήλθαν από τις εγκαστάσεις του σχολείου και επιτέθηκαν κατά φοιτητών που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο.

Μαθητές που έχουν ως στόχο να αποκτήσουν τις πολυπόθητες γνώσεις που θα τους ανοίξουν την πόρτα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βλέπουν τα όνειρα τους να εξανεμίζονται από τις συχνές αναταραχές στο σχολείο.

Διαβάστε επίσης Μαρτυρία μαθήτριας για τα επεισόδια στη Σταυρούπολη: «Χτυπούσαν και μαχαίρωναν»

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της μαθήτριας της 3ης Λυκείου, η οποία ξεκινά κάθε πρωί από το χωριό της στη Γερακαρού, διανύοντας 64 χιλιόμετρα πάνε-έλα, για να παρακολουθήσει τα μαθήματά της στο 2ο ΕΠΑΛ προκειμένου να πάρει το πτυχίο της ως βοηθός ιατρικών εργαστηρίων, ωστόσο τα εμπόδια που συναντά είναι πολλά.

«Ήρθα εδώ για ένα καλύτερο μέλλον και μου παρεμποδίζουν τη μάθηση. Φοβάμαι που έρχομαι στο σχολείο γιατί καθημερινά γίνονται πράγματα, όπως για παράδειγμα σήμερα».

Σύμφωνα με την ίδια, μαθητές μαλώνουν μεταξύ τους για διάφορους λόγους είτε για οπαδικές διαφορές είτε για προσωπικά τους ζητήματα, με τις συμπλοκές να είναι πολύ συχνές.

«Πέρα από τις φασαρίες έχουμε συχνά πυκνά καταλήψεις. Έχει τύχει να έρθω από το χωριό και να το δω κλειστό γιατί μπορεί να έχει γίνει κατάληψη. Νιώθω ότι όλη η προσπάθεια που κάνω πηγαίνει χαμένη και σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω σχολείο», επισημαίνει.