Skip to main content

Μάτι: Aποπομπή του αρχηγού της Πυροσβεστικής ζητούν συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς κατηγορούν τον αρχηγό του Σώματος ότι «με την παντελή απουσία του, μας άφησε να καιγόμαστε, κυριολεκτικά, αβοήθητους»

Την αποπομπή του αρχηγού του πυροσβεστικού Σώματος Στέφανου Κολοκούρη ζητούν συγγενείς θυμάτων, εγκαυματίες και κάτοικοι των πληγεισών περιοχών στο Μάτι, με επιστολή τους την οποία απευθύνουν, μεταξύ άλλων, στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Στην επιστολή τους, και επικαλούμενοι σχετικά δημοσιεύματα, οι συγγενείς των θυμάτων, επικρίνουν τον νυν αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος (και Διοικητή της ΕΜΑΚ την 23η Ιουλίου 2018) για όσα υποστηρίζει στο νέο, συμπληρωματικό υπόμνημα που υπέβαλε στον Ανακριτή.

Οι συγγενείς των θυμάτων εγκαλούν τον αρχηγό ότι επιλέγει να στηρίζει το «απίστευτο υποθετικό σενάριο» όπως το χαρακτηρίζουν, «ότι ακόμη και αν είχε μεταβεί στην περιοχή έγκαιρα, δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τον ασύλληπτο αριθμό νεκρών και τον τραυματισμό ανθρώπων, επειδή δεν αναφέρονται οι ώρες, που τα θύματα έχασαν τη ζωή τους, ή, προκλήθηκαν οι τραυματισμοί».

Χαρακτηρίζοντας «επίορκη» τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία του κ. Κολοκούρη, οι συγγενείς κατηγορούν επίσης τον αρχηγό ότι «με την παντελή απουσία του, μας άφησε να καιγόμαστε, κυριολεκτικά, αβοήθητους» σημειώνοντας ότι «μόνο κάποιος δίχως ίχνος συνείδησης δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος του – εφόσον ήταν εδώ- θα ήταν εξαιρετικά σημαντικός στη βοήθεια που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι διασώστες της ΕΜΑΚ στους ανθρώπους που αφέθηκαν να πεθαίνουν στους δρόμους».

«Καθίσταται σαφές» συμπληρώνουν οι συγγενείς, «ότι η υπερασπιστική τακτική του κ. Κολοκούρη, υπερβαίνει τα εσκαμμένα ενός υπόδικου, και συνιστά προσβολή στους νεκρούς μας και κατάχρηση του δικαιώματος κάποιου να αποδείξει ότι είναι αθώος».