Skip to main content

Μάτι: Στον Εισαγγελέα το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής

Το πόρισμα, που αριθμεί πάνω από 100 σελίδες, καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, αλλά δεν αποδίδει ευθύνες σε πρόσωπα.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έφθασε το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, το πόρισμα, που αριθμεί πάνω από 100 σελίδες, καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, αλλά δεν αποδίδει ευθύνες σε πρόσωπα, κάτι που θα κάνει ο εισαγγελέας όταν ολοκληρώσει την έρευνά του.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί με έγγραφη παραγγελία της να περιληφθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης. Γεγονός που θα καθυστερήσει την έρευνα, η οποία βρισκόταν πολύ κοντά στην κλήση υπόπτων για τέλεση αδικημάτων.

Αρκεί να σημειωθεί ότι η εντολή για πλήρη διοικητικό έλεγχο των εμπλεκομένων φορέων δόθηκε από την επιθεωρήτρια στις 6 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκηση για τη Μάνδρα εκδόθηκε σχεδόν 8 μήνες μετά τις πλημμύρες.

Την υπόθεση θα αναλάβουν δύο νέοι εισαγγελείς, οι οποίοι γνωρίζουν την υπόθεση, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας που διενεργούσε την έρευνα αποχωρεί από τη θέση του, καθώς έχει προαχθεί και μετακινείται στην Εισαγγελία Εφετών.

Ωστόσο, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της έρευνας, ο κ. Ζαγοραίος είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κλήθηκαν ήδη σε εξηγήσεις για ψευδή βεβαίωση που συνίσταται στην παροχή αναληθών στοιχείων προς τις εισαγγελικές αρχές. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της έρευνας οι αρχές είχαν προχωρήσει ακόμη και σε κατασχέσεις αποδεικτικού υλικού.