Skip to main content

Ματίγια: Ο Άρης μού έδωσε ζωή - Έχω ότι χρειάζομαι στο 100%

«Η απόφαση να έρθω στην ομάδα του Άρη ήταν πολύ πετυχημένη. Στην αρχή ήταν δύσκολο να φύγω από την Ισπανία», τόνισε ο Ισπανός μέσος.

Για την τρίτη του σεζόν στον Άρη, αλλά και το παρελθόν του, αναφορικά με το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Άλεξ Φέργκιουσον για την απόκτησή του, όταν ακόμα ήταν στην Βιγιαρεάλ, αναφέρθηκε ο ποδοσφαιριστής των κιτρινόμαυρων, Χαβιέ Ματίγια.

«Η απόφαση να έρθω στην ομάδα του Άρη ήταν πολύ πετυχημένη. Στην αρχή ήταν δύσκολο να φύγω από την Ισπανία, αλλά η εμπειρία ήταν πολύ θετική», είπε αρχικώς ο Ισπανός μέσος.

Όσο για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Άρη ως το καλοκαίρι του 2022, τόνισε: «Ημουν ελεύθερος, έφτασαν στα χέρια μου κάποιες προτάσεις, αλλά ο Άρης πίεσε πολύ για να μείνω. Αισθάνομαι πολύτιμος στην ομάδα και αυτό χρειάζεται ένας παίκτης. Ο Άρης μού έδωσε την ευκαιρία για μία δεύτερη ποδοσφαιρική… νεότητα. Χρειαζόμουν πολλά παιχνίδια για να ανακτήσω και πάλι την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Η παρουσία μου εδώ με βοήθησε να ξεχάσω το δύσκολο παρελθόν μου. Στον Άρη έχω ότι χρειάζομαι στο 100% για να παίξω ποδόσφαιρο».

Για τους σοβαρούς τραυματισμούς του, επεσήμανε: «Ο καλύτερος τρόπος να το ξεπεράσεις είναι να είσαι με την οικογένεια και τους φίλους σου, που είναι αυτοί που μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο. Αρχικά ζεις με την αμφιβολία γιατί φοβάσαι ότι θα συμβεί ξανά. Έπαιζα με φόβο, αλλά το ξεπέρασα παίζοντας στην Nàstic και ο Άρης μου έδωσε… ζωή. Εδώ έχω παίξει σε όλα τα ματς και αυτό με βοήθησε σημαντικά».

Για το δημοσίευμα της «The Telegraph», πως ο Φέργκιουσον ήταν πρόθυμος να πληρώσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη τον οποίο χαρακτήρισε ως ο «νέος Τσάβι», σχολίασε: «Ήμουν σε μια υπέροχη στιγμή και συγκρίθηκα με έναν από τους καλύτερους μέσους στην ιστορία της Ισπανίας. Με έκανε να κοκκινίζω, αλλά πάντα είχα τα πόδια μου στο έδαφος. Ήμουν μόνο παιδί. Δεν ξέρω αν ήρθε ποτέ μία τέτοια προσφορά, αλλά δεν με νοιάζει. Όλοι ξέρουν πόσο καλά αντιμετωπίζει η Villarreal τους παίκτες των ακαδημιών της. Ήμουν πολύ χαρούμενος που συνέχισα την καριέρα μου εκεί και κατέληξα να φτάσω στην πρώτη ομάδα».

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που είχε γνωρίσει ποτέ ο Ματίγια; Ο ίδιος αποκάλυψε πως ήταν ο Σάντι Καθόρλα: «Φοβερός ως άτομο και συμπαίκτης. Ταυτίζομαι μαζί του, γιατί είχε δύσκολες στιγμές με τραυματισμούς».