Skip to main content

Ματίγια στη Marca: Νιώθω όμορφα στον Άρη, δίνω τα πάντα στο γήπεδο

Ο άσος των κιτρίνων, Χαβιέ Ματίγια, παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική Marca και αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Ελλάδα και στον Άρη

Συνέντευξη στην γνωστή ισπανική εφημερίδα «Marca» παραχώρησε ο Χαβιέ Ματίγια του Άρη με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού και τους τρόπους αντιμετώπισης της από την Ελλάδα.

Επιπλέον πρόσθεσε πως αισθάνεται ικανοποιημένος στον Άρη και πως δίνει τον καλύτερο του εαυτό στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού: «Στην Ελλάδα πάρθηκαν αυστηρά μέτρα και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Έστω και από μακριά όμως, είναι δυσάρεστο να βλέπεις όσα γίνονται στην Ισπανία.

Δεν μπορείς να βγεις έξω και τα πάντα είναι κλειστά. Οι επαγγελματίες αθλητές έχουν την άδεια να προπονούνται έξω. Πριν βγεις πρέπει να συμπληρώσεις μία φορά στην οποία γράφει ποιος είσαι, γιατί την χρειάζεσαι, που μένεις και τί ώρα θα λείπεις. Όταν θα σου απαντήσου, μπορείς να βγεις με ακόμη ένα άτομο και να κρατάτε απόσταση. Πάντα με το χαρτί και την ταυτότητα στο χέρι, σε περίπτωση που σε σταματήσει η Αστυνομία.

Μπορείς να πας στο προπονητικό αλλά ένας-ένας για να αποφύγουμε το ενδεχόμενη της μόλυνσης»

Για την απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα: «Είναι καλό. Πρώτα, για την υγεία. Έτσι θα έπρεπε να είναι παγκοσμίως. Αλλάζοντας πόλεις, ρισκάρεις να κολλήσεις τον εαυτό σου ή τους υπόλοιπους».

Για τον Άρη, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στην ομάδα και την απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα: «Πήρα το ρίσκο να αφήσω τα... σίγουρα. Είμαι εδώ χρόνια εδώ και νιώθω πολύ όμορφα. Είμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με το ενδεχόμενο να προκριθούμε στον τελικό, ειδικά μετά τον υποβιβασμό των προηγούμενων χρόνων. Παράλληλα βγήκαμε στην Ευρώπη».

Για το παρατσούκλι του... el mago στην Ελλάδα: «Έχω σκοράρει και έχω δημιουργήσει αρκετά γκολ. Για αυτό. Είναι ωραίο που έμαθαν να το λένε και στα ισπανικά».

Την τελευταία διετία ο Ισπανός έχει αφήσει πίσω του δύο σοβαρούς τραυματισμούς, όπως τονίζει και στην συνέντευξή του. «Ημουν άτυχος με τους τραυματισμούς. Θέλει χρόνο για να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, αλλά δίνω τα πάντα τα τελευταία δύο χρόνια. Ήρθα σε ένα άλλο ποδόσφαιρο, άλλη γλώσσα, άλλη κουλτούρα. Λίγο-λίγο τα άφησα πίσω μου».