Skip to main content

Μάτος: Έχω την αίσθηση ότι φέτος θα πάρουμε το πρωτάθλημα (video)

O Βραζιλιάνος μπακ του «Δικεφάλου» υπογράμμισε ότι πλέον με το νέο σύστημα, η ομάδα πρέπει να δουλέψει ώστε να κυριαρχεί σε κάθε αγώνα

Για την πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ, το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, το ρόλο του στην ομάδα, τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς αλλά και τη σημασία της παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Λέο Μάτος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος μπακ του «Δικεφάλου»:

«Είμαστε Κυπελλούχοι, αλλά πέρσι κάτι αφήσαμε μισό και πρέπει να το συνεχίσουμε. Εχω την αίσθηση ότι φέτος θα πάρουμε το Πρωτάθλημα και γι' αυτό θα δουλέψουμε.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Απλά να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε και να ολοκληρώσουμε αυτό που αφήσαμε στη μέση. Είμαστε Κυπελλούχοι και αυτό κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά ή να το μειώνει. Ετσι, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και επαναλαμβάνω έχω την αίσθηση ότι φέτος θα κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη: «Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σε καλή κατάσταση όταν ήρθε στην ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης. Αυτός με τη σειρά του τα άλλαξε όλα, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ο ΠΑΟΚ πλέον έχει οργάνωση μεγάλου ευρωπαϊκού σωματείου, έχει εγκαταστάσεις, έχουμε τα πάντα στις προπονήσεις. Γι' αυτό και επιμένω ότι δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές. Απλά προσπάθεια για να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Φέτος παίζουμε με ένα σύστημα 4-4-2, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν ήμασταν επιθετική ομάδα και πέρσι. Απλά τώρα με νέο σύστημα που πρέπει να το δουλέψουμε θέλουμε να κυριαρχούμε σε κάθε αγώνα».

Για τη στοχοποίησή του από τους διαιτητές: «Δεν νιώθω ότι με έχουν στοχοποιήσει. Σε όλη την καριέρα μου είχα πάρει μια κόκκινη κάρτα και αυτή όχι για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά ούτε για σκληρό μαρκάρισμα. Δεν μπορώ να πω ότι οι διαιτητές το κάνουν επίτηδες, απλά προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη όταν μαρκάρω σκληρά». Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «τρελαίνεται» όταν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει: «Πολλοί φίλοι μου, που με ξέρουν καλά, απορούν πόσο παθιασμένος είμαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο αφού έξω από το γήπεδο είμαι ήρεμος. Η απάντηση είναι απλή: Παθιάζομαι γιατί δεν θέλω να χάνει ο ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να κερδίζει η ομάδα του. Ξέρω ότι πολλές φορές παίζω παθιασμένα, αλλά αυτό δεν πρόκειται και δεν πρέπει να το αλλάξω. Αυτό είναι το στυλ μου. Θέλω η ομάδα μου να φεύγει πάντα νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο».

Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον, δήλωσε: «Νομίζω ότι μέχρι τα 37 αλλά και τα 38 μου, έχω τη δυνατότητα να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δεν καπνίζω, δεν πίνω, δεν ξενυχτώ, είμαι οικογενειάρχης και αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Γιατί να μην μείνω στον ΠΑΟΚ; Η οικογένεια μου και εγώ είμαστε ευλογημένοι. Οσα έχω ζήσει μια χρονιά στην Ελλάδα δεν τα έζησα ως συναίσθημα στα έξι χρόνια που ήμουν στην Ουκρανία. Η Θεσσαλονίκη, ο κόσμος, μου θυμίζουν την πατρίδα μου. Μακάρι να μείνω εδώ. Φυσικά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να το θέλει και ο προπονητής και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Εγώ θα προσπαθήσω να είμαι μέχρι το τέλος της καριέρας μου στον ΠΑΟΚ».

Σχολιάζοντας το ότι πέρσι ήταν από τους πρώτους σκόρερς του ΠΑΟΚ: «Δεν είναι στόχος μου να σκοράρω. Εγώ είμαι αμυντικός, δουλειά μου είναι να μη βάζει γκολ ο αντίπαλος. Τώρα αν έρθουν οι ασίστ και τα γκολ, καλοδεχούμενα. Αλλά δε θέλω να παίρνω το ρίσκο να αφήνω εκτεθειμένη την πλευρά μου. Η ομάδα να κερδίζει και ας μη σκοράρω».
Για τα πλέι οφ: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει καλό επίπεδο, αλλά κάποιες λεπτομέρειες δεν μου αρέσουν. Για παράδειγμα τα πλέι οφ. Δεν ξέρω σε τι χρησιμεύουν, σε τι ωφελούν. Ολους τους συμπαίκτες μου να ρωτήσετε, το ίδιο θα σας απαντήσουν και νομίζω ότι και ποδοσφαιριστές των άλλων ομάδων. Είναι μια διαδικασία χωρίς ουσία και μακάρι να αλλάξει».

Για τον Στανόγεβιτς: «Οι εντυπώσεις μου είναι άριστες. Μου αρέσει ο τρόπος δουλειάς του και κυρίως το ότι βασίζεται στις λεπτομέρειες, γιατί πάντα αυτές κάνουν τη διαφορά. Εχει εμπειρία, του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι όλοι μαζί θα φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστούμε στα «θέλω» του».