Skip to main content

Μάτος: Σέβομαι την Ολιμπίκ, αλλά εμείς θα προκριθούμε (video)

Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε και πως η πρόκρισή μας θα συνδυαστεί με καλό ποδόσφαιρο, είπε ο Βραζιλιάνος ακραίος οπισθοφύλακας του Δικεφάλου

Για τη ρεβάνς της Τούμπας κόντρα στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ, στο πλαίσιο του γ' προκριματικού γύρου του Europa League, αλλά και τα όσα δήλωσαν τις τελευταίες ημέρες οι παίκτες της Ουκρανικής ομάδας, μίλησε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Λέο Μάτος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση:

Για τις δηλώσεις των παικτών της Ολιμπίκ, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα πάρουν το θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλά γι’αυτό έκαναν και αυτές τις δηλώσεις… Είχαν κάθε λόγο να πιστεύουν στην πρόκριση, όμως είμαστε ο ΠΑΟΚ, είμαστε μεγάλη ομάδα, έχουμε συνηθίσει να παίζουμε στην Ευρώπη. Σέβομαι την Ολιμπίκ γιατί έπαιζα στην Ουκρανία και έχω παίξει αρκετές φορές εναντίον της, αλλά ως… εκεί. Είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε την πρόκριση».

Πρόσθεσε ότι: «Μόνο η πρόκριση δεν αρκεί, θέλουμε να βγούμε στο γήπεδο και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να δείξουμε ποιοι είμαστε, δεν μας φτάνει μόνο η πρόκριση. Να δείξουμε στον κόσμο μας την αξία μας, όπως κάναμε και την προηγούμενη σεζόν».

Σχετικά με το γεγονός ότι στην Ουκρανία τον θεωρούν ως τον πολυτιμότερο παίκτη του ΠΑΟΚ: «Μπορούμε να πούμε ότι είμαι ηγέτης, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ, είναι αρκετοί οι παίκτες στην ομάδα που μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Εγώ θέλω να δείξω την αξία μου, θέλω να βοηθάω την ομάδα, να κερδίζει παιχνίδια όπως και πέρυσι. Όσον αφορά αυτά τα δυο παιχνίδια, στο πρώτο ήταν ουσιαστικό το πρώτο επίσημο οπότε δεν υπάρχουν λόγοι για ανησυχία. Εμείς προετοιμαστήκαμε καλά, έχουμε καλούς παίκτες, καλό προπονητή αλλά και την εμπειρία. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε και θα συνδυαστεί αυτό με καλό ποδόσφαιρο».

Για το αν υπάρχει άγχος για την πρόκριση και αν υπάρχει κάτι που να τον αιφνιδίασε στην πρώτη αναμέτρηση: «Παίζουν πρώτη φορά στην Ευρώπη και δεν έχουν πίεση. Εμείς είμαστε ο ΠΑΟΚ, έχουμε συνηθίσει να παίζουμε στις διοργανώσεις, θα παίξουμε στην έδρα μας η οποία θα μας δώσει παραπάνω δύναμη. Γνωρίζουμε πως παίζει η Ολιμπίκ, παίζουν αμυντικά με αντεπιθέσεις, έχουμε συνηθίσει στον αντίπαλο και ξέρουμε πως θα παίξουμε αύριο εναντίον τους. Το πλεονέκτημα που είχανε στον 1ο αγώνα, ήταν ότι είχανε δυο παραπάνω επίσημα παιχνίδια, ενώ για εμάς ήταν το πρώτο παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχία. Θα δείξουμε την θέληση μας για την πρόκριση και θα βάλουμε τα δυνατά μας».

Για το αν έχει προσαρμοστεί στα πλάνα του νέου τεχνικού της ομάδας: «Εμείς δουλεύουμε εδώ και 1.5 με το νέο προπονητή, ένας έξυπνος παίκτης καταλαβαίνει από την πρώτη εβδομάδα τι του ζητάει ο προπονητής. Είναι ένας τεχνικός με μεγάλη εμπειρία, πρωταθλητής στις ομάδες που ήταν, αυτά που λέει, τα αναφέρει ξεκάθαρα και τον καταλαβαίνουμε αμέσως. Πιστεύω πως κάθε μήνα θα γινόμαστε καλύτεροι γιατί μας αρέσει να δουλεύουμε με τον προπονητή μας και τον τρόπο προπόνησης».