Skip to main content

Ματσάρα στο Ολίμπικο με Ρόμα νικήτρια αλλά Λίβερπουλ στον τελικό (vid)

Οι «κόκκινοι» έχασαν για πρώτη φορά στο θεσμό από τους «τζαλορόσι» που φωνάζουν για τη διαιτησία του Σκόμινα αλλά έκλεισαν εισιτήριο για το Κίεβο

Την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό του Champions League μετά από 10 χρόνια πανηγυρίζει η Λίβερπουλ παρά την ήττα της με 4-2 από τη Ρόμα στο «Olimpico».

Το σκορ για τους «ρεντς» άνοιξε στο όταν ο Ναϊνγκολάν έκανε τραγικό λάθος δίνοντας τη μπάλα στον Φιρμίνο και αυτός στην αντεπίθεση πάσαρε στον Μανέ που με πλασέ νίκησε τον Άλισον κάνοντας το 0-1.

Οι «τζαλορόσι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 15΄με αυτογκόλ του Μίλνερ όταν ο Φλορέντσι σέντραρε από τα δεξιά και η μπάλα μετά από κεφαλιά του Ελ Σααραουί κατέληξε στον Λοβρέν που προσπάθησε να διώξει όμως η μπάλα βρήκε στον Άγγλο χαφ και κατέληξε στα δίχτυα του Κάριους για το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 26΄όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τζέκο προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά και ο Βαϊνάλντουμ με δική του κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Άλισον κάνοντας το 1-2. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 52΄ισοφάρισαν ξανά, αυτή τη φορά με δράστη τον Τζέκο με τον Βόσνιο να πλασάρει τον Κάριους για το 2-2.

Το συγκρότημα του Ντι Φραντσέσκο έψαξε τα γκολ που θα τη βάλουν ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση και στο 86΄ο Ναϊνγκολάν σούταρε αριστοτεχνικά στέλνοντας τη μπάλα αρχικά στο δεξί δοκάρι του Άλισον και μετά στα δίχτυα για το 3-2 ενώ στο 90΄+ 4΄, η Ρόμα κέρδισε πέναλτι έπειτα από χέρι του Κλάβαν με τον διεθνή Βέλγο μέσο να το εκτελεί εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιταλική ομάδα διαμαρτύρεται έντονα για τη φάση του 63΄όταν ο ο Αλεξάντερ Άρνολντ απέκρουσε με τα χέρια του την προσπάθεια του Ελ Σααραουί ενώ η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα του Κάριους όμως ο διαιτητής Νταμίρ Σκόμινα έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και όχι το σημείο του πέναλτι.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

Ρόμα (Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Ντε Ρόσι (69' Γκοναλόν), Ναϊνγκολάν, Πελεγκρίνι (53' Τζενγίν Ουντέρ), Σικ, Ελ Σααραουί (75' Αντονούτσι), Τζέκο.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ (90'+2 Κλάιν), Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ (83' Κλάβαν), Φιρμίνο (87' Σολάνκε).