Skip to main content

Ματζουράκης: Φαβορί για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ, κάνει δουλειά ο Λουτσέσκου

Ο προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας» μίλησε για τη χθεσινή ήττα του Απόλλων από τον «Δικέφαλο» και τον Ρουμάνο τεχνικό του

Για τη χθεσινή ήττα του Απόλλων Σμύρνης από τον ΠΑΟΚ, τον Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά και τη φετινή Super League μίλησε στον ρ/σ «Fair Play», ο Γιάννης Ματζουράκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας»:

-Για το παιχνίδι ΠΑΟΚ - Απόλλων: «Ο ΠΑΟΚ έβγαζε μία κούραση αλλά έχει ορισμένους δυνατούς μηχανισμούς, ιδιαίτερα από τα πλάγια και από εκεί βγαίνουν οι φάσεις. Αυτό είπα και στους παίκτες μου, ότι η δύναμη του είναι οι στατικές φάσεις. Έμεινε ικανοποιημένος γιατί η στατιστική μας φέρνει κοντά, με διαφορά στις τελικές να είναι τρεις. Όταν παίζεις με την πρωτοπόρο ομάδα που έχει ομοιογένεια αφού ο κορμός είναι από πέρσι. Πιστεύει στον εαυτό του, είτε βγουν οι φάσεις είτε όχι, έχει εδραιωμένους μηχανισμούς».

-Για το αν ξεχώρισε κάποιον παίκτη από τον ΠΑΟΚ: «Ο Μπίσεσβαρ μαζί με τον Βιεϊρίνια. Μπορεί να μην έχουν διάρκεια αλλά δημιουργούν ρήγματα. Επίσης ο Ζαμπά και ο Πέλκας, στον δεύτερο του βάλαμε δυσκολίες με το πλάνο μας αφού είχε παίκτη επάνω του αλλά δεν παύει να είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Για αυτό υπήρχε ένας μηχανισμός που τον είχε από κοντά για να μην παίξει κάθετα με τον Πρίγιοβιτς».

-Για το πρώτο γκολ: «Είναι δουλεμένη η φάση. Έχουμε παράπονο εμείς όμως γιατί στην προετοιμασία του αγώνα είχαμε δείξει τις κινήσεις των παικτών του ΠΑΟΚ στα στημένα. Στην φάση του γκολ όμως δεν δίνει μάχη ο δικός μας παίκτης γιατί του κάνει σκριν ο Κρέσπο και δημιουργήθηκε χώρος στον Μαουρίσιο. Εμείς κάναμε ανάλυση στις στημένες φάσεις και δουλέψαμε επάνω στον ΠΑΟΚ».

-Για τις τρεις κλασσικές φάσεις που έκανε η ομάδα του: «Όταν θα παίξει με την ΑΕΚ θα είναι πιο προσεκτικός στο αμυντικό κομμάτι. Με ομάδες όμως όπως εμάς που δεν το περιμένουν μπορεί να δημιουργηθούν φάσεις, όπως έγινε με τον Τριάδη στα πρώτα λεπτά».

-Για την έκβαση του πρωταθλήματος: «Μέχρι τώρα αυτό που βλέπουμε από τις ομάδες αντικατοπτρίζεται από την βαθμολογία. Οι πρώτες θέσεις θα παιχτούν από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Έχει ένα προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και βαθμολογικό και ουσιαστικό. Έχει δύο νίκες στα ντέρμπι, αυτό είναι ένα προβάδισμα, το δεύτερο είναι το βαθμολογικό. Ακόμα όμως έχουμε πολλά παιχνίδια».

-Για την πορεία του στον Απόλλων Σμύρνης: «Δύσκολη είναι. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας για να βελτιωθούμε. Βεβαίως στο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο να κάνεις προβλέψεις. Εμείς θα παρουσιάσουμε μία σοβαρή εικόνα».

-Για τα κολακευτικά σχόλια του Λουτσέσκου προς εκείνον: «Αυτό είναι προς τιμήν του Λουτσέσκου. Πέρα από αυτό μετά το παιχνίδι βγήκε και λίγο αληθινός γιατί ήμασταν μία επικίνδυνη ομάδα, που με την αλλαγή του προπονητή θα «ξυπνούσε». Είναι μεγάλο πράγμα να προετοιμάσεις την ομάδα σου για κάτι τέτοιο».

-Για το δύσκολο πρόγραμμα του Απόλλων: «Είναι Γολγοθάς. Κάθε παιχνίδι πρέπει να μελετάμε τι κερδίζουμε και να βελτιώνουμε τα υπόλοιπα. Όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή και να δουλέψουμε με σοβαρότητα».

-Για τον Λουτσέσκου σαν προπονητή: «Έκανε πολύ καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ. Έκανε μία καλή χρονιά με καλή ομάδα, με πολλές μετεγγραφές από πέρσι. Φαίνεται η διαφορά είτε είναι πολύ καλός ο ΠΑΟΚ είτε οι υπόλοιπες δεν είναι πολύ καλές, η ομάδα του ΠΑΟΚ βγάζει αυτό που πρέπει δηλαδή τις νίκες».

-Για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Ήμασταν στην ίδια σχολή προπονητικής. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος απέναντι μου. Με βοήθησε πολύ ο Μιρτσέα, ήμουν ο μόνος Έλληνας στο γκρουπ που ήμασταν».