Skip to main content

Ματζουράκης: Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα αγαπήσει τον Ουάρντα

Ο πρώην προπονητής του Παναιτωλικού δήλωσε πως ο παίκτης εφόσον προσαρμοστεί θα μπορέσει να καθιερωθεί στην αριστερή πλευρά της επίθεσης του Δικεφάλου

Για τη μετεγγραφή του Αμρ Ουάρντα από τον Παναιτωλικό στον ΠΑΟΚ μίλησε ο πρώην προπονητής του Τίτορμου, Γιάννης Ματζουράκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis».

«Είναι ένας προικισμένος παίκτης που θα αγαπηθεί από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είναι φαντεζί και ικανότατος. Είχε χρόνο προσαρμογής στον Παναιτωλικό και μένει, πλέον, να δώσει τη μάχη στη νέα του ομάδα. Μια μάχη που θα είναι σκληρή από πλευράς συναγωνισμού. Η ποιότητα που βγάζει, όμως, είναι ικανή για να στηρίξει την προσπάθειά του σε μια μεγάλη ομάδα. Έχει άριστη τεχνική κατάρτιση, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος συνυπήρξε με τον Αιγύπτιο στον Παναιτωλικό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη για τους «16» του Κυπέλλου και τόνισε ότι είναι φαβορί οι ερυθρόλευκοικαι πως το αποψινό ματς δεν θα θυμίζει τις παλιότερες μάχες των δύο ομάδων.

Αναλυτικά μίλησε για:

- το Άρης-Ολυμπιακός: «Θέλουμε το παιχνίδι να θυμίζει κάτι από τα παλιά, αλλά δεν μοιάζει. Παρ’ ότι ο Άρης έχει πολύ έμπειρους παίκτες για την κατηγορία που αγωνίζεται, οι διαφορές που υπάρχουν είναι μεγάλες. Θα εξαρτηθεί, βεβαίως, και από την ομάδα που θα κατεβάσει ο Ολυμπιακός. Και το ότι έρχεται ο Ολυμπιακός αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη δείχνει αυτό που είπα πριν. Ότι το αποψινό παιχνίδι δεν μοιάζει με τις παλιές μονομαχίες. Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός και για τον σημερινό αγώνα και, κυρίως, για την πρόκριση. Από την άλλη, και ο Άρης έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει τις πιθανότητές του, αν και προτεραιότητά του είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος. Ωστόσο, έχει μεγάλο ρόστερ και μπορεί να στηρίξει ένα δεύτερο ματς. Δεν ξέρω, όμως, ποιες είναι οι δυνατότητές του να ανταποκριθεί».

- τη μετεγγραφή Ουάρντα στον ΠΑΟΚ: «Είναι ένας προικισμένος παίκτης που θα αγαπηθεί από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είναι φαντεζί και ικανότατος. Είχε χρόνο προσαρμογής στον Παναιτωλικό και μένει, πλέον, να δώσει τη μάχη στη νέα του ομάδα. Μια μάχη που θα είναι σκληρή από πλευράς συναγωνισμού. Η ποιότητα που βγάζει, όμως, είναι ικανή για να στηρίξει την προσπάθειά του σε μια μεγάλη ομάδα. Έχει άριστη τεχνική κατάρτιση, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Έχει μια γρήγορη τεχνική. Είναι διαφορετική ομάδα ο ΠΑΟΚ, βέβαια. Διαφορετικές οι συνθήκες. Πιστεύω, όμως, ότι μπορεί να ανταγωνιστεί και να καθιερωθεί σε μια θέση που έχει χηρέψει, στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής πρώτα».

- την άποψη πολλών ότι ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο: «Σε ένα τέτοιο γήπεδο δεν μπορείς να κρίνεις το ποδόσφαιρο μιας ομάδας. Με βάση όσα είδαμε στο ματς Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ στο Κύπελλο δεν υπήρχαν ιδιαίτερες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ήταν και κακό το γήπεδο, ο ΠΑΟΚ αξιοποίησε 1-2 φάσεις και με την ποιότητά του πήρε τη νίκη. Ο Παναιτωλικός είχε περισσότερες ευκαιρίες. Είναι αλήθεια, πάντως, ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ανοδική πορεία στα τελευταία παιχνίδια. Έχει άλλο ενθουσιασμό και μια διαφορετική αυτοπεποίθηση».