Skip to main content

Μαύρα σύννεφα πάνω από την Astra Airlines - Ακυρώνονται πτήσεις

Μυστήριο επικρατεί σχετικά με τις πτήσεις της θεσσαλονικιώτικης αεροπορικής εταιρείας- Οι επιβάτες ενημερώθηκαν για να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Μαύρα σύννεφα φαίνεται να απλώνονται πάνω από τη θεσσαλονικιώτικη αεροπορική εταιρεία «Astra Airlines».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία φέρεται να ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα που δεν της επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Απόρροια αυτού είναι να δημιουργούνται προβλήματα με τις κρατήσεις, αλλά και με τις πτήσεις.

Επιβάτες προσπάθησαν να κάνουν κρατήσεις για πτήσεις από και προς προορισμούς που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας και δεν τα κατάφεραν, ενώ δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουν ούτε με τη γραμμή εξυπηρέτησης για όσους επιθυμούν να κλείσουν εισιτήρια.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάνοντας αναζήτησή για πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Κω και Σάμο για τη μεν πρώτη υπάρχει δυνατότητα για να κλείσει κάποιος εισιτήρια ηλεκτρονικά, ενώ για τη δεύτερη δεν εμφανίζει καμία διαθέσιμη πτήση για το επόμενο διάστημα. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και από Αθήνα για προορισμούς, όπως η Καστοριά.

Μάλιστα και τοπικό site της Καστοριάς, το fouit.gr αναφέρει “συμπολίτες μας προσπαθούν να κλείσουν εισιτήρια με τις αεροπορικές πτήσεις της Astra Airlines για τις γραμμές από και προς Αθήνα και διαπιστώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στις κρατήσεις».
 
Τα έντονα προβλήματα της εταιρείας αναφέρονται και σε ιστοσελίδα της Χίου, politischios.gr η οποία γράφει πως «τις τελευταίες ώρες η αεροπορική εταιρεία έχει αποστείλει ειδοποίηση στο επιβατικό κοινό προκειμένου να προχωρήσουν είτε σε αλλαγή των πτήσεών τους, είτε στην επιστροφή των χρημάτων τους ενώ διαδικτυακά έχει προχωρήσει στην ακύρωση όλων των πτήσεων που συνδέουν τη Χίο με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα».

Μάλιστα στις επιλογές της εταιρείας διαδικτυακά δεν υπάρχει καν η επιλογή της πτήσης μεταξύ Χίου- Θεσσαλονίκης, την οποία διαφημίζει στην αρχική της σελίδα, ενώ η μοναδική διαθέσιμη πτήση είναι αυτή του Σαββάτου 9/11 στις 16:10 από Χίο για Αθήνα.

Η Voria.gr επικοινώνησε με μέλος της οικογένειας του ενός εκ των δυο ιδρυτών της εταιρείας, που όμως δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και αρκέστηκε να πει «θα ενημερωθείτε τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες δεν αποκλείεται τα όποια νεότερα να ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Αμιγώς ελληνική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Η Astra Airlines ξεκίνησε τις εργασίες της το 2008. Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 2008 από Θεσσαλονίκη για Ρόδο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους Ιωάννη Ζλατάνη, ιδρυτή της Interaviator Ltd, και Αναστάσιο Ζηρίνη, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας.