Skip to main content

Μαυραγάνης: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων πρέπει «να τιμά το λόγο της»

Η Αρχή μας απαγόρευσε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης και τώρα δε λέει αλήθεια, υποστήριξε σχετικά ο υφυπουργός Μεταφορών.

«Μας είχαν απαγορεύσει να προχωρήσουμε τη διαδικασία για 4 μήνες, υπάρχει αναρτημένο και στο δελτίο τύπου του Χρήστου Σπίρτζη», δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νικόλαος Μαυραγάνης, απαντώντας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με το ζήτημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Μιλώντας στον Αντέννα και επικαλούμενος σειρά εγγράφων ο υφυπουργός σημείωσε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων πρέπει «να τιμά το λόγο της» και κάλεσε την Αρχή να «ανακαλέσει αυτά που είπε», διαφορετικά, τόνισε, «έχουμε όλοι πρόβλημα επικοινωνίας».

«Η Αρχή μας απαγόρευσε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης και τώρα δε λέει αλήθεια», σημείωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και ανέφερε ότι υπήρξε πρόσκληση του υπουργείο προς την Αρχή για διάλογο, η οποία απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι «η Αρχή δε μετακινείται».

«Δεν θέλουν διάλογο», εκτίμησε ο Ν.Μαυραγάνης.

Αναφορικά με την πορεία έκδοσης ηλεκτρονικών καρτών μέσω της μεθόδου των φακέλων, όπου υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποστολή τους, σημείωσε ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα περίπου 10.000 φάκελοι, εκτίμησε όμως ότι, «σε 7-8 μέρες θα έχουμε τελειώσει».

Επανέλαβε ότι, τα χάρτινα εισιτήρια θα χρησιμοποιούνται μέχρι να εξαντληθούν όσα έχουν οι επιβάτες στην κατοχή τους, καλώντας τους να μην αγοράσουν καινούρια.

Σημείωσε δε ότι, από την ερχόμενη Δευτέρα «θα υπάρχει διαθέσιμο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο μίας διαδρομής».