Skip to main content

Μαβράι: Έφυγα από τον Άρη γιατί δεν υπήρχε τζαμί για να προσευχηθώ

«Δεν πήγα στην Ελλάδα για να κάνω διακοπές. Ο προπονητής ήταν απρόθυμος και είπα πως ή θα φύγω ή θα σταματήσω το ποδόσφαιρο», είπε ο Αλβανός στόπερ.

Τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη αποκάλυψε μιλώντας σε μέσο της πατρίδας του ο Μεργκίμ Μαβράι.

Συγκεκριμένα ο Αλβανός πρώην ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων» και νυν της γερμανικής Ίνγκολσταντ τόνισε πως η κύρια αιτία που αποφάσισε να φύγει από την ομάδα είναι το γεγονός πως δεν υπήρχε κάποιο τζαμί για να προσευχηθεί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 32χρονος στόπερ στο αλβανικό κανάλι «Telesport» και μεταδίδει η ιστοσελίδα «Korrieri»:

«Από την Ελλάδα έφυγα νωρίς και ο βασικός λόγος ήταν ότι δεν υπήρχε τζαμί για να προσευχηθώ. Το λέω με πάσα ειλικρίνεια γιατί η ζωή ενός ποδοσφαιριστή δεν είναι μόνο το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο.

Είναι πολλές ώρες που περνάς στην προσωπική σου ζωή κι εγώ έχασα αρκετές προσευχές. Δεν υπήρχε τζαμί εκεί. Έχω συνηθίσει έτσι, να πηγαίνω εκεί με τα αδέλφια μου και να κάνουμε πράγματα που μας χαλαρώνουν, μετά το ποδόσφαιρο, με δραστηριότητες που σχετίζονται με την θρησκεία.

Δεν πήγα στην Ελλάδα για να κάνω διακοπές. Ούτε να το παίξω εραστής ή να είμαι όλη μέρα στην παραλία, αλλά είχα στόχους. Όλα αυτά δεν συμβάδιζαν με αυτά που ήθελα. Δεν έφυγα μετανιωμένος ή με παρεξηγήσεις, ο προπονητής ήταν απρόθυμος και είπα πως ή θα φύγω ή θα σταματήσω το ποδόσφαιρο. Έτσι δεν είχα άλλη επιλογή».