Skip to main content

Μαύρη εργασία σε εννέα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Νέει έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε επιχειρήσεις στις δύο περιοχές - Αναψυκτήριο στη Χαλκιδική δεν εξέδωσε επτά αποδείξεις.

Δεκάδες παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και μία της φορολογικής, εντόπισαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποίησαν σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, κατά το διάστημα 24 έως 27 Αυγούστου.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας:

Στη Χαλκιδική:
- Σε πιτσαρία διαπιστώθηκαν δύο (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε αναψυκτήριο, διαπιστώθηκαν δέκα (10) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και η μη έκδοση επτά (7) αποδείξεων κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
- Σε αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στη Θεσσαλονίκη:
- Σε καφετέρια-πιτσαρία, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε αναψυκτήριο, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και επιπλέον διαπιστώθηκαν τρεις (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε αρτοζαχαροπλαστείο, διαπιστώθηκαν τρεις (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και επιπλέον διαπιστώθηκαν τέσσερις (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε ψητοπωλείο, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και επιπλέον διαπιστώθηκαν δύο (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε καφέ-πιτσαρία, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και επιπλέον διαπιστώθηκαν δύο (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις ως άνω περιπτώσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.