Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019
x

ΜΑΥΡΩΤΑΣ: ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ο διακεκριμένος βετεράνος πολίστας αναφέρθηκε τόσο στις αρμοδιότητες που θα έχει όσο και στο μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει.

Την έκπληξή του για την επιλογή Μητσοτάκη να τον θέσει ως νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμου αποκάλυψε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Γιώργος Μαυρωτας.

Παράλληλα, ο διακεκριμένος βετεράνος πολίστας αναφέρθηκε τόσο στις αρμοδιότητες που θα έχει όσο και στο μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς:

Αναφορικά με την μεγάλη και κοινή αποδοχή που λαμβάνει ο ίδιος για την επιλογή του ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού: «Ο λόγος είναι ότι προέρχομαι από τον αθλητισμό. Τώρα αυτό που μένει είναι να αποδεχτεί και στο έργο. Ξέρω τον αθλητισμό από την μεριά του αθλητή και πιστεύω πολύ στο μοντέλο που πρέπει να βάζει τον αθλητή στο επίκεντρο, είτε είναι ερασιτέχνης, είτε ένα παιδί που ξεκινάει, είτε είναι συνταξιούχος που αθλείται για την καλύτερη ζωή του. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μένα, να αυξήσουμε τον αριθμό που κάνουμε, σε σχέση με τον αθλητισμό που καταναλώνουμε. Οι αρμοδιότητες μου θα είναι περισσότερο στο κομμάτι της ανάπτυξης του αθλητισμού, του ερασιτεχνικού αθλητισμού, του μαζικού αθλητισμού, πράγματα δηλαδή που έχω υπηρετήσει στην ζωή μου».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Θα προσφέρω όπου μπορώ και όπου μου ζητηθεί. Το βασικό είναι ότι η πολιτεία θα πρέπει να βάζει τους βασικούς κανόνες και μετά να παίζει ένα ρόλο τοποτηρητή. Να είναι οι ίδιοι κανόνες για όλους, να υπάρχει αντικειμενικότητα, να μην υπάρχει κάποιος που θα κόβει τον δρόμο και αυτό είναι και το μεγάλο καθήκον της ελληνική πολιτείας».

Το όνομα σας δεν ακούστηκε καθόλου για την θέση, πως αντιδράσατε, το περιμένετε;

«Για μένα ήταν μια έκπληξη. Χρειάζεται τόλμη από έναν πρωθυπουργό για να κάνει αυτή την υπέρβαση, να τοποθετήσει δηλαδή κάποιον, που δεν είναι κομματικά ενταγμένος στο συγκεκριμένο κόμμα. Προφανώς εκτιμήθηκε η εμπειρία μου και το τι μπορώ να προσφέρω στον χώρο και η επιλογή δεν ήρθε για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ