Skip to main content

Μαυρωτάς: Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες

«Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε κάποιες θέσεις που κατά καιρούς έχει προβάλει, όπως η επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης», σχολίασε ο κ. Μαυρωτάς

«Παραμονή της επίσκεψής του στη χώρα μας, ο κ. Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες γκρίζες ζώνες, ώστε να έχει κάτι να 'παζαρέψει'» δήλωσε ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε κάποιες θέσεις που κατά καιρούς έχει προβάλει, όπως η επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης αλλά και το θέμα των 8 αξιωματικών, ένα θέμα της ελληνικής δικαιοσύνης που είναι ανεξάρτητη από την πολιτική εξουσία και κρίνει με βάση νομικά και όχι πολιτικά δεδομένα, όπως πρέπει να γίνεται στα ευνομούμενα κράτη» παρατήρησε ο κ. Μαυρωτάς, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να ακολουθήσει «με κανένα τρόπο» την τακτική αυτή του Τούρκου προέδρου.
 
«Εξάλλου», πρόσθεσε, «πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι επισκέψεις τέτοιου τύπου είναι εποικοδομητικές για όλους, όταν κινούνται στο πεδίο των συνεργασιών και όχι των αμφισβητήσεων».