Skip to main content

Μαχαίρι στη χρηματοδότηση των Μεσογειακών Αγώνων

Σαρωτικές περικοπές στη χρηματοδότηση των έργων των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 εισηγείται ο γγ Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής.
Σαρωτικές περικοπές στη χρηματοδότηση των έργων των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, που διοργανώνουν ο Βόλος και η Λάρισα, εισηγείται ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, σε έκθεσή του προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Στην έκθεση, που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, καταγράφονται προτάσεις για σημαντική μείωση των χρημάτων που θα διατεθούν για τη διοργάνωση, αλλά και περικοπές των έργων, τα οποία είχαν αρχικά προβλεφθεί. Ειδικότερα, ο Γ.Γ. εισηγείται τη μεταφορά των κωπηλατικών αγώνων από τη λίμνη Κάρλα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Σχοινιά. Προτείνει, δε, ως ρεαλιστική τη μείωση του κόστους των αγώνων κατά 70 εκατ. ευρώ έως 90 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μπιτσαξής προσθέτει ότι δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια τώρα το ύψος των περικοπών στη χρηματοδότηση, γιατί δεν έχουν γίνει οι μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές και προσαρμογές, ενώ ο τελικός προϋπολογισμός θα προκύψει μετά τη λήψη των αναγκαίων πολιτικών αποφάσεων και μέσα στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τη Δ.Ε.Μ.Α. κατά την ανάληψη της διοργάνωσης των Αγώνων, για κάθε έργο και κάθε λειτουργικό τομέα της διοργάνωσης ξεχωριστά.

Επιφυλάξεις για το περιεχόμενο της έκθεσης εξέφρασε ο δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, σημειώνοντας σε δηλώσεις του ότι δεν δημιουργεί κανένα τετελεσμένο και ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν κατά την επίσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΕΜΑ τον Απρίλιο στο Βόλο και τη Λάρισα. Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των αρμοδίων φορέων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με αντικείμενο τη διοργάνωση των αγώνων.