Skip to main content

Μάχη για τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Η ελληνική πλευρά διαθέτει ισχυρά επιχειρήματα για τη μη περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος στη διάρκεια συνάντησης με τον πρό
Η ελληνική πλευρά διαθέτει ισχυρά επιχειρήματα έναντι των αιτημάτων της τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ για τη μη περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος

Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, διαπιστώθηκε συμφωνία μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΣΕΒ τόσο για την προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση όσο και για τις αντιστάσεις που προβάλει η κυβέρνηση στην τρόικα των ελεγκτών όσον αφορά τις περικοπές των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος επανάλαβε ότι δεν πρόκειται να θιγεί ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζοντας πως «στην Ελλάδα υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο το οποίο δεν αμφισβητείται».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε πως το τελικό σχέδιο θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στις πιέσεις για περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι ζητήθηκε από την τρόικα η περικοπή, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται. Παράλληλα, δε, παραδέχθηκε πως υπάρχει διαπραγμάτευση και μάλιστα στο πλαίσιο ενός σχεδίου στήριξης και διάσωσης της χώρας.

«Η πατρίδα πρέπει να διασωθεί. Στο υπουργείο Εργασίας είμαστε ταυτισμένοι με αυτήν την αποστολή, θεωρούμε χρέος μας να βοηθήσουμε την πατρίδα μας σε αυτήν την κρίσιμη φάση. Περιθώρια για λιποταξίες και ριψάσπιδες δεν υπάρχουν. Θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό για να σώσουμε την χώρα. Έχουμε συνείδηση στο υπουργείο Εργασίας. Μπορεί να κάνουμε λάθος, όμως έχουμε συνείδηση. Πρόκειται  για την τελευταία ευκαιρία που έχει η πατρίδα μας», κατέληξε.