Skip to main content

Μαξίμου: Αλλάζει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό

Στόχος του πρωθυπουργού είναι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου «να εμπεδωθεί η εικόνα της Ελλάδας ως μιας χώρας που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας»

Από το Παρίσι και τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ξεκίνησε η εκστρατεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να αλλάξει το αφήγημα για την Ελλάδα, στις πρωτεύουσες της Ευρώπης και πέραν του Ατλαντικού.

Όπως το περιέγραψε ο πρωθυπουργός, μιλώντας με δημοσιογράφους μετά την συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων, «η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη τα επόμενα χρόνια, σε μια Ευρώπη που δείχνει να είναι σε αναπτυξιακή παγίδα».

Στόχος του πρωθυπουργού είναι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί και η επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, και αφού θα έχει προηγηθεί το Βερολίνο και η Χάγη και οι συναντήσεις με Μέρκελ και Ρούτε, «να εμπεδωθεί η εικόνα της Ελλάδας ως μιας χώρας που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και η οποία δεν προσέρχεται για να ζητήσει αλληλεγγύη των εταίρων της, όπως συνέβη τα χρόνια της κρίσης».

Αποτιμώντας συνολικά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Παρίσι κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι «ήταν η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της δεκαετούς κρίσης και την απόφαση του ελληνικού λαού στις 7 Ιουλίου, να γυρίσει οριστικά σελίδα από την εποχή της οξύτητας, του λαϊκισμού και της ανασφάλειας, στην εποχή των προσδοκιών, της ανάπτυξης και της ανάγκης για σταθερότητα. Η διαφορά σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν είναι ότι η Ελλάδα παρουσιάζει πλέον με αισιοδοξία στα διεθνή φόρα το πρόγραμμα μιας ισχυρής κυβέρνησης, δικής της ιδιοκτησίας, το οποίο έλαβε την έγκριση των πολιτών στις κάλπες. Ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων». Η συνάντηση στα Μέγαρο των Ηλυσίων έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα.