Skip to main content

Μαξίμου: Χυδαίο να προσπαθεί ο Τσίπρας να δίνει στις καταγγελίες κομματικό χρώμα

Το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μετατρέψει σε «αντιπολιτευτικό δηλητήριο» τις καταγγελίες για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στις δηλώσεις (διαβάστε ΕΔΩ) του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τη σχέση της κυβέρνησης με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως αναφέρει «είναι πραγματικά χυδαίο να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευθεί όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως, δίνοντας τους κομματικό χρώμα. Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ.Τσίπρα για τον κ. Χαϊκάλη που με την υπογραφή του τον διόρισε υπουργό; Του ζήτησε ευθύνες για τον κ. Κιμούλη που η κυβέρνησή του διόρισε σε θέσεις ευθύνης; Ευθύνες του ζητήθηκαν για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, που όχι μόνο την γνώριζε αλλά προσπάθησε εγγράφως να την συγκαλύψει».

Προσθέτει δε ότι ο πρόεδρος του Τσίπρα ψεύδεται λέγοντας ότι ο κ.Λιγνάδης ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τον κ. Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του, που είχε παρακολουθήσει. Τελεία».

Μάλιστα, η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», ενθάρρυνε τα πρώτα στόματα να ανοίξουν και ότι ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των θυμάτων της κακοποίησης.

«Είναι κρίμα, μια υπόθεση που θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο να επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να την μετατρέψει σε αντιπολιτευτικό δηλητήριο. Σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση του πρωθυπουργού στις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα παραμένει. Και δεν θα επανερχόμασταν με ανακοίνωση, αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να δώσει στις ανατριχιαστικές υποθέσεις που αποκαλύπτονται, κομματικό χρώμα», καταλήγει.