Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΜΑΞΙΜΟΥ: Η ΑΡΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΝΔ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Σκληρή απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου στην ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τα fake news για το τραπεζικό απόρρητο και το πόθεν έσχες.

«Η ΝΔ κρύβεται για το πόθεν έσχες των στελεχών της και ψάχνει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τραπεζικό απόρρητο (Δείτε εδώ).

«Ό,τι και να σκαρφιστεί, δεν αλλάζει το γεγονός πως χθες μόνο αυτή και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία για να μπορεί η Επιτροπή να ελέγχει αυτόματα τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές πολιτικών», αναφέρει το Μαξίμου και σημειώνει πως «η τροπολογία, εξάλλου, σε καμία περίπτωση δεν παγώνει τη λειτουργία της Επιτροπής η οποία κανονικά συνεχίζει να ασκεί την αρμοδιότητά της. Ενώ από τον Σεπτέμβρη θα υπάρχει και τυποποιημένος έλεγχος».

«Η ουσία της χθεσινής τροπολογίας είναι ότι η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου για τους πολιτικούς που ελέγχονται από την Επιτροπή πλέον είναι υποχρεωτική και αυτόματη. Αυτό είναι προφανώς που τρομάζει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ