Skip to main content

Μαξίμου: Η στάση των εργοδοτών ενισχύει τη διαπραγματευτική μας θέση

Η στάση των κοινωνικών εταίρων ενισχύει την διαπραγματευτική θέση της χώρας, τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση Τσίπρα-εργοδοτών.

Σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα έγινε η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων, καθώς οι φορείς ανταποκρίθηκαν θετικά στην κυβερνητική πρόταση για χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος μέσα από μια λογική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. 

Έτσι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης χωρίς νέες οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις. 

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η εποικοδομητική συναίνεση των κοινωνικών εταίρων ενισχύει την διαπραγματευτική θέση της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, με κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία για τους πιο αδύναμους.      

Στη συνάντηση υπήρξε επίσης ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις προοπτικές βελτίωσης του επενδυτικού, οικονομικού και εμπορικού κλίματος και τα αναγκαία προς την κατεύθυνση αυτή, μέτρα.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης,  του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας και της ΕΣΕΕ κ. Βασίλειος Κορκίδης.