Skip to main content

Μαξίμου: Κατόπιν πρόσκλησης της Aegean το αυθημερόν ταξίδι στην Πάρο

Η Aegean διοργανώνει αυθημερόν ειδική πτήση προς και από την Πάρο στο πλαίσιο του εορτασμού των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου.

«Η μετάβαση του Πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αντιπροσωπείας στην Πάρο γίνεται κατόπιν πρόσκλησης της Aegean η οποία διοργανώνει αυθημερόν ειδική πτήση προς και από την Πάρο στο πλαίσιο του εορτασμού των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου» διευκρινίζουν κύκλοι του Μαξίμου και τονίζουν ότι προκύπτει καμία παραβίαση διάταξης.

Απαντώντας σε σχετική κριτική, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση καθώς δεν πρόκειται για μια προγραμματισμένη εμπορική πτήση της εταιρείας, της οποίας τα εισιτήρια δωρίζονται σε βουλευτές ή μέλη της Κυβέρνησης, αλλά είναι μια εξαρχής ειδική πτήση ως μέρος της εκδήλωσης των εγκαινίων, που δεν συνιστά ούτε παροχή ούτε δώρο.

Εγκαλούν το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι είναι «συνηθισμένο σε δώρα και παροχές καλά θα κάνει να μην διαστρεβλώνει Κώδικες που ποτέ δεν σεβάστηκε».

Τέλος, υπενθυμίζουν ότι για τη «άγονη γραμμή Αθήνα-Πάρος» οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δαπανούσαν 4,5 εκατ. ευρώ το χρόνο σε επιδοτήσεις. Η νέα γραμμή Αθήνα-Πάρος δεν στοιχίζει ούτε ένα ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.