Skip to main content

Το μήνυμα Μαξίμου: Από την «ώρα ΠΑΣΟΚ» περνάμε στην «ώρα Μητσοτάκη»

Ακόμα έχουν να το λένε οι νέοι υπουργοί όταν στην πρώτη συνεδρίαση βρήκαν επάνω στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου φάκελους με προσχέδια νόμων

Ποιο είναι το πρώτο μήνυμα που προσπαθεί «να περάσει» προς τους υπουργούς του αλλά και προς την κοινή γνώμη ο πρωθυπουργός;

Ότι όλα λειτουργούν προγραμματισμένα, σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια και χωρίς τίποτα να αφήνεται στην τύχη.  Όπως λένε χαρακτηριστικά απ' το νέο Μαξίμου, ο στόχος είναι να περάσουμε στην «ώρα Μητσοτάκη», από την «ώρα ΠΑΣΟΚ» που ίσχυε ως τώρα (σσ και σήμαινε τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση σε κάθε προγραμματισμένης κυβερνητική ή κομματική εκδήλωση στην Ελλάδα, την τελευταία εικοσαετία). Η εντολή του πρωθυπουργού είναι αυτή η «γραμμή» να περάσει το συντομότερο δυνατό και σε όσο το δυνατόν περισσότερους.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή της νέας διακυβέρνησης οι διαθέσεις του νέου Μαξίμου ήταν ξεκάθαρες. Ακόμα έχουν να το λένε οι νέοι υπουργοί όταν στην πρώτη συνεδρίαση της νέας κυβέρνησης βρήκαν επάνω στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου φάκελους με προσχέδια νομοσχεδίων, που θα πρέπει να ετοιμασθούν και με σημειώσεις αναφορικά με τις προτεραιότητες που οι υπουργοί θα πρέπει να δώσουν.

Και κάπως έτσι, άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι «έμπλεξαν». Όπως το κατάλαβαν και οι άμεσοι συνεργάτες του. Οι οποίοι έμαθαν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, το πρωθυπουργικό γραφείο θα έχει μεταφερθεί 100% στο κτήριο της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου σήμερα φιλοξενείται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (που καταργήθηκε).  Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στον πέμπτο όροφο του κτιρίου, ενώ στους άλλους τέσσερις θα μοιρασθούν οι στενοί συνεργάτες του. Το Μαξίμου από κάποια στιγμή και μετά, ως κτήριο, θα υπολειτουργεί.