Skip to main content

Μαξίμου: Μετά τις ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης θα κινδυνεύσει με παραίτηση

Εδώ και τριάμισι χρόνια που είναι αρχηγός της Ν.Δ. κοιμάται και ξυπνάει με το όνειρο να αποσυρθεί ο Τσίπρας, τόνισε το Μαξίμου για τον κ. Μητσοτάκη.

«Δεν ήταν ανάγκη να μας υπενθυμίσει τον καημό του ο κ. Μητσοτάκης. Εδώ και τριάμισι χρόνια που είναι αρχηγός της Ν.Δ. κοιμάται και ξυπνάει με το όνειρο να αποσυρθεί ο Τσίπρας...», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ που μίλησε σήμερα στην Κέρκυρα λέγοντας ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι υπέρ της ΝΔ. 

Και καταλήγει η ανακοίνωση: Ωστόσο, μετά τις ευρωεκλογές, μάλλον ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να αποσυρθεί, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ευάγγελου Αβέρωφ και αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει κάποιον σοβαρό αντίπαλο στις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται σήμερα για μονοήμερη περιοδεία στο νησί, δήλωσε: «Να ψηφίσουμε για την Ευρώπη που θέλουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα σε μία Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει. Αλλά δε θα ψηφίσουμε μόνο για αυτό. Εάν οι ευρωεκλογές προηγηθούν των εθνικών εκλογών, τότε στην ουσία οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο από έναν αγώνα που έχει δύο ημίχρονα. Και στο πρώτο ημίχρονο η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βάλει πολλά γκόλ και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι από το πρώτο ημίχρονο οι Έλληνες θα στείλουν στον κ. Τσίπρα ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι έχει τελειώσει και ότι ήρθε η ώρα η χώρα να προχωρήσει μπροστά» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας πως «οι Έλληνες πολίτες θα μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε ένα μεγάλο δημοψήφισμα, θα πούνε σε αυτή την κυβέρνηση φτάνει πια ως εδώ και θα της δείξουν την πόρτα της εξόδου, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τις εξελίξεις για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές».