Skip to main content

Μαξίμου: Μείζον θεσμικό ατόπημα η επίθεση Σαμαρά σε Παυλόπουλο

Το Μέγαρο Μαξίμου σε σχόλιό του καλεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσει αν συμφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά.

Για «μείζον θεσμικό ατόπημα» εκ μέρους του Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι «εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ».

Σε σχόλιο για τη δήλωση του κ. Σαμαρά περί «ανιστόρητης σύμπλευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα», το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού τονίζει ότι το «ατόπημα» είναι «ακόμα βαρύτερο, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου».

«Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη» επισημαίνει το Μαξίμου, καλώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. να απαντήσει αν συμφωνεί με τον κ. Σαμαρά.

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο προεδρικό μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης» καταλήγει.