Skip to main content

Μαξίμου: Μόλις 22.900 ευρώ κόστισε το ταξίδι στην Κούβα κι όχι 300.000

Κυβερνητικές πηγές απαντούν σε δημοσίευμα του αρθρογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που υποστήριξε ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού κόστισε 300.000 ευρώ.

Μόλις 22.900 ευρώ κόστισε το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα και όχι 300.000 ευρώ, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα. 

Τα παραπάνω αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που απαντούν σε δημοσίευμα του αρθρογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», στο οποίο επικαλείται ως πηγή έναν φίλο του «πιλότο που πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος».

Όπως υποστηρίζει το πρωθυπουργικό γραφείο, τα καύσιμα για το ταξίδι του κ. Τσίπρα κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ.

«Θα πρέπει τώρα ο ένας πιλότος που "πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος" στα έξοδα της αποστολής να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα», καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.