Skip to main content

Μαξίμου: Η ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη στάση της για τη συμφωνία με Εκκλησία

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει πως η ΝΔ μετά την ανακοίνωση «διεκδίκησε και την πατρότητα της πρότασης συμφωνίας».

Αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου αφήνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ζητώντας μία ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το αν είναι υπέρ ή όχι της συμφωνίας.

«Μετά την ανακοίνωση της πρότασης συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας η ΝΔ εξέφραζε επισήμως την ικανοποίησή της, διεκδικώντας μάλιστα  και την πατρότητα της πρότασης συμφωνίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και επισημαίνει: «Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί ποιος κάνει κουμάντο στη ΝΔ. Το ένα μετά το άλλο, πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, προεξαρχόντων του Αντιπροέδρου της, Άδωνι Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη και εσχάτως του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ακυρώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τάσσονται κατά της πρότασης συμφωνίας».

«Δεν περιμένει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να επιβληθεί στους ακραίους που ελέγχουν το κόμμα του και στους υπόγειους σχεδιασμούς τους» σχολιάζει το Μαξίμου και τονίζει πως περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη «μία ξεκάθαρη απάντηση: Η ΝΔ παραμένει υπέρ της πρότασης συμφωνίας με την Εκκλησία της Ελλάδος ή για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ο κ. Μητσοτάκης έγινε πάλι έρμαιο των ακροδεξιών;».