Skip to main content

Μαξίμου: Προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση

H κυβέρνηση «σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών» επισήμαναν κυβερνητικές πηγές, λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ.

Όπως τόνιζαν οι πηγές του Μαξίμου, η κυβέρνηση «σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουες Μίτσελ, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στην ΠΓΔΜ, ενώ κατέθεσε και ένα εναλλακτικό σχέδιο, το όποιο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς όμως να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού. (Περισσότερα εδώ)