Skip to main content

Υπό παραίτηση ο Σγουρίδης μετά τη δήλωση-βόμβα για Τσίπρα και αγρότες

Βράζει το Μαξίμου για τη δήλωση-βόμβα του υφυπουργού Υποδομών σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για το αγροτικό μέτωπο. Αποφασίζει ο Τσίπρας

Την παραίτησή του για λόγους ευθυξίας υπέβαλε ο υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωση-βόμβα ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τους αγρότες, όπως είχαν κάνει ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου (δείτε εδώ).

Ο κ. Σγουρίδης επιχείρησε να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα, αλλά οι εξηγήσεις που έδωσε δεν φαίνεται να έπεισαν το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς θεωρούν τη δήλωσή του ακραία και υπονομευτική της προσπάθειας που γίνεται για να κλείσει το αγροτικό μέτωπο το οποίο εξελίσσεται σε μεγάλη πληγή για την κυβέρνηση. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα ασχοληθεί με το θέμα του υφυπουργούμ Υποδομών μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σγουρίδης, μετά από τις αυστηρές συστάσεις επιτελών της κυβέρνησης επιχείρησε -μάταια όπως φαίνεται- να διαψεύσει... τον εαυτό του, αναφέροντας ότι «δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς», ενώ συμπληρώνει πως «το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν».

«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης», σχολιάζει ο υφυπουργός.

Τονίζει επίσης ότι η ουσία είναι ότι ο κ. Τσίπρας επιζητεί διακαώς διάλογο με τους αγρότες, ενώ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, «που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος».

«Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης», συμπληρώνει.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Maximum 93,6» της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Σγουρίδης ανέφερε ότι «αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζουν. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να πούμε κάποια στιγμή την αλήθεια».

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, ο κ. Σγουρίδης απάντησε «όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως “τα λεφτά υπάρχουν” του Παπανδρέου».

Σε ερώτηση «αν τους παραπλάνησε ο κ. Τσίπρας όπως ο κ. Σαμαράς», απάντησε «όπως ο κ. Παπανδρέου κλπ».

«Επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα», ανέφερε εν συνεχεία.