Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
x

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ: ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Οι κλήσεις αφορούσαν τόσο σε νέα διαζύγια που προέκυψαν την περίοδο της καραντίνας όσο και σε ζητήματα μεταξύ διαζευγμένων γονέων.

Αύξηση 100% παρουσίασαν οι κλήσεις στη συμβουλευτική γραμμή 11525 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» όσον αφορά τις περιπτώσεις διαζυγίου την περίοδο των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, συγκριτικά με αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων ετών, οι κλήσεις για διαζύγιο κατέλαβε ποσοστό περίπου 25% επί των συνολικών κλήσεων συμβουλευτικής.

Όπως αναφέρεται χαρακτηρισιτκά, το διάστημα της καραντίνας ήταν αρκετές οι κλήσεις που έγιναν στη Γραμμή «115-25» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» για θέματα σχετικά με το διαζύγιο.

Οι κλήσεις αφορούσαν τόσο σε νέα διαζύγια που προέκυψαν την περίοδο της καραντίνας, όσο και σε ζητήματα σχετικά με την επικοινωνία μεταξύ των γονέων που είχαν ήδη πάρει διαζύγιο όπως για παράδειγμα θέματα σχετικά με την μετακίνηση του παιδιού.

«Αυτά τα προβλήματα στο παρελθόν δεν υπήρχαν, όπως δηλαδή ότι στο ένα σπίτι τα προστατευτικά μέτρα ήταν πιο αυστηρά ενώ στο άλλο πιο χαλαρά. Αυτό δημιούργησε φόβο για την επαφή ειδικά αν υπήρχε κάποιο άτομο στην οικογένεια που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.  Μεγάλη δυσκολία αντιμετώπισαν και γονείς παιδιών που ζούσαν σε άλλη πόλη από το παιδί», αναφέρεται χαρακτηριστικά

Παρόλα αυτά παρατηρληθηκε ότι γονείς με ήδη επιβαρυμένη επικοινωνία ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο σε σχέση με γονείς που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το «Μαζί για το Παιδί», μια ακόμα σημαντική διάσταση ήταν αυτή των ίδιων των παιδιών.

«Από τη μια αισθάνονταν ενοχές να αφήσουν μόνο του τον ένα γονέα μέσα σε αυτή τη νέα πραγματικότητα της καραντίνας και έπειτα να γυρίσουν και πιθανά να τον εκθέσουν σε κίνδυνο», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρεται πως από την άλλη, αισθάνονταν στεναχώρια  να μην δουν τον άλλο γονέα με τον οποίο δεν μένουν.

Μάλιστα αναφέρεται πως δεν ήταν λίγα τα παιδιά που μπήκαν σε αυτό το δίλημμα με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονταν σε κάθε τους πιθανή επιλογή και να δυσκολεύονται να αποφασίσουν τι θα κάνουν.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ