Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
x

ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (VID)

Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις με αίτημα την αποσυμφόρηση και την ανάκληση της δημιουργίας νέων δομών στα νησιά του Αιγαίου - Μαζική η συμμετοχή

Γενική απεργία με μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για την αποσυμφόρηση και την ανάκληση της δημιουργίας νέων δομών πραγματοποιείται σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Κάθε δραστηριότητα έχει νεκρώσει, κλειστά είναι έως και τα περίπτερα, ενώ νωρίς το πρωί σφραγίστηκε το κτήριο της ΔΟΥ Μυτιλήνης.Οι κεντρικές συγκεντρώσεις, οργανωμένες από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι, στη Μυτιλήνη στον χώρο της Προκυμαίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης, στη Χίο στην πλατεία Πλαστήρα και στη Σάμο στην πλατεία Πυθαγόρα.

Με αποφάσεις των ΟΤΑ και των σωματείων και των άλλων φορέων που συμμετέχουν απορρίπτεται το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά, ζητείται ο άμεσος απεγκλωβισμός των αιτούντων άσυλο, ο έλεγχος των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, η φύλαξη των συνόρων και η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και των δομών υγείας και ασφάλειας. Σημειώνεται ότι σχηματισμοί προσκείμενοι στο ΚΚΕ συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις με διαφορετικό πλαίσιο και διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Στη Χιο, η συγκέντρωση των κατοίκων της Χίου στην κεντρική πλατεία του νησιού ξεπερνά κάθε προσδοκία των διοργανωτών, σύμφωνα με το Politischios.gr. Η παρουσία του κόσμου ενισχύεται διαρκώς, όπως αναφέρει το site, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες. Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 το πρωί έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα τάξης και μετά τις 8 τα μέτρα κυκλοφορίας από την Τροχαία Χίου προκειμένου σταδιακά το κέντρο να κλείσει.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ