Skip to main content

Μαζική η προσέλευση των μηχανικών στις κάλπες του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι μηχανικοί της χώρας για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Η εικόνα στην Κ. Μακεδονία

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καθώς και στα περιφερειακά τμήματά του, μεταξύ των οποίων και αυτό της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή την ώρα η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη, κυρίως στον χώρο της ΔΕΘ, στο περίπτερο 4 όπου λειτουργούν τα 20 εκλογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το βράδυ και αργότερα, μετά τις 10, αναμένονται και τα αποτελέσματα.

Κάλπες υπάρχουν και σε όλες τις άλλες πρωτεύουσες των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότερα:

Στη Βέροια, στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ημαθίας, Λεωφόρος Στρατού 72.

Στην Έδεσσα, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, Φιλίππου 26.

Στην Κατερίνη, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, Π. Τσαλδάρη 16 (ημιώροφος).

Στο Κιλκίς, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, Βυζαντίου 1.

Στον Πολύγυρο, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, 22ας Απριλίου 1.

Στις Σέρρες, σε δύο Εκλογικά Τμήματα, στη  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σερρών, Τέρμα Ομονοίας.

Οι μηχανικοί θα κληθούν να εκλέξουν τα 155 μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, τα 65 μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών, τα τέσσερα μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου και φυσικά τα μέλη των Αντιπροσωπειών των επιμέρους περιφερειακών τμημάτων του Επιμελητηρίου από τις οποίες θα προκύψουν στη συνέχεια και οι διοικήσεις τους.  



Ειδικότερα, στις εκλογές του ΤΚΜ του ΤΕΕ συμμετέχουν φέτος συνολικά οκτώ παρατάξεις, έναντι δέκα το 2016, με συνολικά 358 υποψηφίους, ενώ άλλοι 25 είναι υποψήφιοι για το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Από την κάλπη πρόκειται να αναδειχθούν τα 24 μέλη για την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ καθώς και τα 60 μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ από την οποία θα προκύψουν στη συνέχεια τα 11 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Οι παρατάξεις οι οποίες λαμβάνουν μέρος στις εκλογές στο ΤΚΜ είναι οι εξής:

1. Ανασυγκρότηση Μηχανικών – ΔΥΝΑΜΗ, Δυναμική Μηχανικοί, Πρωτοβουλία Μηχανικών, με συνολικά 54 υποψήφιους και επικεφαλής τον Δημήτρη Μήτρου.

2. Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (ΑΚΜΗ), με 27 υποψήφιους.

3. Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), η οποία έχει πολιτικά αναφορά στη Νέα Δημοκρατία, με 60 υποψήφιους και επικεφαλής τον Γιώργο Τσακούμη.

4. Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών, η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ και έχει συνολικά 54 υποψήφιους.

5. Δημοκρατική Συμπαράταξης Μηχανικών Κεντρικής Μακεδονίας (ΔΗΣΥΜ-ΚΜ), η οποία πρόσκειται στο Κίνημα Αλλαγής, έχει 58 υποψήφιους, με επικεφαλής τον Μιχάλη Παπαστεργίου.

6. Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (Ελ.Ε.Μ.), με 12 υποψήφιους και επικεφαλής την Ελένη Χηράκη.

7. Ενωτική Αριστερή Συσπείρωση Μηχανικών, με συνολικά 42 υποψήφιους.

8. Συμμαχία για ένα προοδευτικό ΤΕΕ, η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει συνολικά 51 υποψήφιους και επικεφαλής τον Στράτο Μάνο.