Skip to main content

Με εγγυημένες ταχύτητες 100 και 200 Mbps τρέχει η Θεσσαλονίκη

Μέχρι το τέλος του 2019, 100% οπτική ίνα σε νέα σημεία του δήμου Θεσσαλονίκης και σε Πανόραμα, Ευκαρπία και Ωραιόκαστρο.

Με έως 200Mbps και χωρίς απώλειες «τρέχει», πλέον, το Ίντερνετ στη Θεσσαλονίκη μέσω του COSMOTE Fiber, που φέρνει 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι με υποδομή Fiber Τo Τhe Home.

15.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στους δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς έχουν σήμερα πρόσβαση σε εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 και 200Mbps, με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης στο... ασύλληπτο 1Gbps. Μέχρι το τέλος του 2019, νέα σημεία του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και ακόμη τρεις περιοχές του ευρύτερου πολεοδομικού ιστού όπως το Πανόραμα, η Ευκαρπία και το Ωραιόκαστρο θα έχουν πρόσβαση σε σύνδεση υποδομής Fiber Τo Τhe Home, με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Έτσι, θα αυξηθεί σταδιακά η κάλυψη στον νομό σε πάνω από 55.000 γραμμές, δίνοντας στους συνδρομητές πρόσβαση σε υπερ-γρήγορες και εγγυημένες  ταχύτητες.

«Ο Όμιλος ΟΤΕ φέρνει την οπτική ίνα στα σπίτια των καταναλωτών. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα αναβάθμισης υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, που φέρνει τη χώρα πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit. Με την τεχνολογία, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», δήλωσε σχετικά ο Chief Officer Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

Eπιδότηση 360 ευρώ για νέες συνδέσεις!

Οι ενδιαφερόμενοι, έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ειδική επιδότηση που προσφέρει η δράση Superfast Broadband του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Οι νέοι συνδρομητές χρηματοδοτούνται συνολικά  με 360 ευρώ μέσω κουπονιού voucher, το οποίο επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με 13 ευρώ ανά μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών, αλλά και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ. Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση, όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα www.sfbb.gr


Υπερ-υψηλές ταχύτητες χωρίς απώλειες σε 1 εκατ. νοικοκυριά  κι επιχειρήσεις έως το 2022

Με την υλοποίηση επενδύσεων –κυρίως σε δίκτυα νέας γενιάς- που έφτασαν τα 2 δισ. ευρώ την περασμένη εξαετία, ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το COSMOTE Fiber. Το καλοκαίρι του 2018, ο Όμιλος ξεκίνησε την εμπορική διάθεση υποδομής Fiber To The Home σε περιοχές της Αττικής. Στόχος είναι, μέσα στο 2019, η κάλυψη FTTH μέσω του COSMOTE Fiber να φθάσει τα 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ σταδιακά μέχρι το 2022 αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο.  

Με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου, το δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα αναβάθμισης υποδομών που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας από τον Όμιλο ΟΤΕ, και έπεται συνέχεια.