Skip to main content

Με 1.500 επώνυμες καταγγελίες στη σύσκεψη για το νερό ο Καϊτεζίδης

Εφόσον δεν έχουμε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε στην Εισαγγελία, δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη

Με 1.500 επώνυμες καταγγελίες αγανακτισμένων πολιτών από το Πανόραμα και την Πυλαία που για 5η συνεχόμενη μέρα δεν έχουν νερό προσήλθε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στην έκτακτη σύσκεψη που, όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, «μετά τις διαμαρτυρίες όλων των Δημάρχων αναγκάστηκε να συγκαλέσει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και η ΕΥΑΘ».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης «μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που διατύπωσε προς τη διοίκηση της ΕΥΑΘ όλες αυτές τις ημέρες, αλλά και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, θέτουν την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕΥΑΘ μπροστά στις τεράστιες ευθύνες τους για την πρωτοφανή κατάσταση που έχει περιέλθει η πόλη από αυτήν την τριτοκοσμική έλλειψη νερού που πλέον εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών, των ασθενών στα νοσοκομεία, των επισκεπτών στα ξενοδοχεία, καθώς είναι εκατοντάδες τα περιστατικά που καταγγέλουν καθημερινά αγανακτισμένοι πολίτες».

Ο κ. Καϊτεζίδης δήλωσε ότι περισσότερα θα ανακοινωθούν μετά τη σύσκεψη και ότι θα ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι η υδροδότηση «μετά από πέντε συνεχόμενα μερόνυχτα που ταλαιπωρήθηκαν το Πανόραμα και η Πυλαια αλλά και πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος - στέγνωσαν κυριολεκτικά - θα αποκατασταθεί ΑΜΕΣΑ».

«Υπάρχει πια κίνδυνος ζωής και δημόσιας υγείας των πολιτών. Εφόσον δεν έχουμε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε στην Εισαγγελία για την άμεση διερεύνηση του θέματος», υπογράμμισε ο κ. Καιτεζίδης προσερχόμενος στη σύσκεψη.