Skip to main content

Αύξηση των επισκεπτών κατά 25% αναμένεται στο φετινό Oktoberfest

Με τρία έως έξι ευρώ, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά γερμανικά εδέσματα και πληθώρα ειδών μπύρας από Γερμανία και Ελλάδα.

Πάνω από 10.000 επισκέπτες εκτιμάται ότι θα προσελκύσει φέτος το Οktoberfest 2016, το οποίο διοργανώνει το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ στη Γερμανική Σχολή ο Σύλλογος Φίλων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Σχολής.

Με τρία έως έξι ευρώ, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά γερμανικά εδέσματα όπως το Leberkaese, κότσι με ξινό λάχανο, το κλασσικό λουκάνικο Wurst, άφθονη πατατοσαλάτα και φυσικά πληθώρα ειδών μπύρας από Γερμανία και Ελλάδα, ή κρασί,  με τη μουσική υπόκρουση πνευστών της αυστριακής μπάντας από τη Στυρία Altausseer Tanzlmusi.

Όλες οι λιχουδιές θα φτιαχτούν με γερμανικές συνταγές από προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα και κρέατα από γερμανικό κρεοπωλείο.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα στο Plaisir στο ξενοδοχείο Electra Palace, μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Γερμανικής Σχολής και επί 40 χρόνια Γυμνασιάρχης του Σχολείου Αστέριος Κρεμέτης, η αντιπρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του σχολείου Νάντια Μπαντρ, η αναπληρώτρια πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Ανίτα Ενγκλερτ-Τσερμπίν, η Μαρία Σαρηγιαννίδου εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης και απόφοιτος του σχολείου, Σπύρος Πέγκας.

Ο κ. Κρεμέτης ανέφερε ότι στην εκδήλωση φέτος αναμένεται να προσέλθουν 2.000 περισσότερα άτομα από πρόπερσι (πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε Oktoberfest) με την προϋπόθεση ότι θα βοηθήσει ο καιρός και οι διοργανωτές θα μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο.

«Ευελπιστούμε ότι φέτος η εκδήλωση θα είναι πολύ καλύτερη από την τελευταία, εφόσον βοηθήσει και ο καιρός, καθώς ο εργολάβος/φορέας που το έχει αναλάβει είναι καλύτερος», τόνισε ο Γυμνασιάρχης, δίνοντας τις ευχαριστίες τους σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η αναπληρώτρια πρόξενος της Γερμανίας με τη σειρά της τόνισε ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις έχουν γίνει πιο έντονες τα τελευταία χρόνια, παρά την κρίση καθώς, 1 στους 10 βορειοελλαδίτες έχει πάει στη Γερμανία.

Αυτό το ενδιαφέρον, όπως είπε, αντικατοπτρίζει και η συμμετοχή του κόσμου σε εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τη Γερμανία.

«Η γιορτή της μπύρας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθει ο κόσμος και να δει το σχολείο, αλλά και να γνωρίσει τη γερμανική κουλτούρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπαντρ δήλωσε ότι το Oktoberfest είναι ένα σημαντικό γεγονός για το σχολείο, καθώς εκτός από μια φιλική εκδήλωση που δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει το σχολείο και την γερμανική κουλτούρα, όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για τους μαθητές του σχολείου.

Ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι με την εκδήλωση Θεσσαλονικείς και μη γίνονται κοινωνοί της γερμανικής γαστρονομία και κουλτούρας.

«Ο δήμος υποστηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και προσκαλεί όλο τον κόσμο και τους δημότες να δώσουν το παρών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια του Oktoberfest θα γίνουν και ξεναγήσεις στους σχολικούς χώρους της Γερμανικής Σχολής.

Συγκεκριμένα, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση, ενώ ξεναγήσεις θα γίνονται από τις 2-3 και από τις 6-7.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης, ενώ στηρίζεται και από τον Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής και το αυστριακό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος στο Oktoberfest 2016 είναι δωρεάν.