Skip to main content

Με 34 συμμετοχές η ΔΕΘ στην έκθεση Expokos

Τριάντα τέσσερις συμμετοχές αριθμεί η παρουσία της ΔΕΘ στην 11η Διεθνή Έκθεση «Expokos», στην Πρίστινα, που θα πραγματοποιηθεί από 16 - 19 Μαΐου.

Τριάντα τέσσερις συμμετοχές αριθμεί η παρουσία της ΔΕΘ ΑΕ στην 11η Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών-Ενέργειας-Τεχνολογίας-Ξυλουργίας-Επιπλοποιίας και Ακινήτων, «Expokos», στην Πρίστινα, που ξεκινά στις 16 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 19 του ίδιου μήνα.

Η ελληνική συμμετοχή θα αναπτυχθεί σε περίπτερο επιφάνειας 400 τμ και διαθέτει τη συνδρομή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Επιμελητηρίου Λάρισας. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εθνική συμμετοχή στην εν λόγω έκθεση, που είναι η μεγαλύτερη του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και για την πρώτη παρουσία της εταιρείας στην περιοχή.

Οι ευκαιρίες που παρουσιάζει το Κοσσυφοπέδιο για τις ελληνικές επιχειρήσεις, με δεδομένη την αναπτυξιακή άνθιση και την έντονη ανοικοδόμηση, ήταν ο λόγος για τον οποίο η ΔΕΘ ΑΕ επέλεξε τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Το 2011 ο συνολικός αριθμός των εκθετών στην Expokos ήταν 364, με το 60% να είναι διεθνείς και το υπόλοιπο 40% εγχώριοι. Ο αριθμός των χωρών προέλευσης των εκθετών ήταν 22. Οι δε επισκέπτες το 2011 ανήλθαν σε 33.070, εκ των οποίων οι 17.372 ήταν εμπορικοί. Μεταξύ των εθνικών συμμετοχών περιλαμβάνονταν αυτές της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Τουρκίας, της Σερβίας και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Επόμενος σταθμός στο εκτός συνόρων εκθεσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ ΑΕ είναι η Διεθνής Έκθεση Ποτών «Balkan Wine Expo», που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιουνίου στην Αλβανία. Πρόκειται για τη μόνη διοργάνωση στα Βαλκάνια που είναι αφιερωμένη στην οινοβιομηχανία. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και οι κλάδοι της ελιάς και του ζύθου. Ακολουθούν η επιχειρηματική αποστολή της εταιρείας στη Σμύρνη, η οργάνωση συμμετοχής στη Φιλιππούπολη και η επιχειρηματική αποστολή στην Αυστραλία. Η ΔΕΘ ΑΕ, προσηλωμένη στον στρατηγικό στόχο της εξωστρέφειας, συνεχίζει να στηρίζει με τα εκθεσιακά της εργαλεία τις ελληνικές επιχειρήσεις.